Novi poboji islamistov na Sinajskem polotoku

Spopadi med egiptovsko vojsko in domnevnimi islamisti na Sinajskem polotoku so od lanskega februarja zahtevali približno 900 življenj.
Fotografija: Veliko pripadnikov Islamske države, ki so se prej borili v Siriji in Iraku, z bojem nadaljuje na Sinajskem polotoku. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Veliko pripadnikov Islamske države, ki so se prej borili v Siriji in Iraku, z bojem nadaljuje na Sinajskem polotoku. FOTO: Reuters

V bojih z egiptovskimi oboroženimi silami je bilo v dobrem mesecu ubitih več kot 80 domnevnih skrajnih islamistov, je sporočila egiptovska vojska. Poleg smrtnih žrtev je bilo aretiranih preko 60 oseb, osumljenih kriminalnih dejanj. Uničenih je bilo več skrivališč.

Egiptovske oblasti se proti skrajnim islamistom na severu Sinajskega polotoka, povezanih z Islamsko državo, borijo že dalj časa. Po podatkih egiptovske vojske je bilo od februarja 2018, ko se je začela obsežna ofenziva na polotoku, ubitih več kot 800 domnevnih skrajnih islamistov in približno 60 pripadnikov oboroženih sil.  

Po poročanju tiskovnih agencij so skrajni islamisti na polotoku Sinaj po smrti voditelja Islamske države Abu Bakrja al Bagdadija prisegli zvestobo njegovemu nasledniku, Abu Ibrahimu al Hašemiju.

Preberite še:

Komentarji: