Ugrabitelj Castro se je izrekel za nedolžnega

Tožilstvo se še ni odločilo, ali bo za ugrabitelja treh deklet iz Clevelanda zahtevalo smrtno kazen.

Objavljeno
12. junij 2013 18.54
T. Sch., Delo.si
T. Sch., Delo.si
Columbus - Ariel Castro se je danes na sodišču v Columbusu v ameriški zvezni državi Ohio izrekel za nedolžnega v vseh 329 točkah obtožnice. Castro je med drugim obtožen ugrabitve, mučenja in zlorabe treh deklet, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Kakor je Delo že poročalo, so odvetniki domnevnega ugrabitelja Ariela Castra že maja napovedali, da se bo njihova stranka izrekla za nedolžnega. Castro je pred sodiščem molčal, namesto njega so spregovorili njegovi odvetniki po službeni dolžnosti. Tožilstvo se še ni odločilo, ali bo za Castra zahtevalo smrtno kazen zaradi poskusa umora in naklepnih umorov, ki jih je menda zagrešil z nasilnimi prekinitvami nosečnosti deklet. 

Domnevnega ugrabitelja Ariela Castra so aretirali 6. maja, ko je 27-letni Amandi Berry po desetih letih ujetništva uspelo na pomoč priklicati soseda. Ta je s silo odprl hišna vrata, mlada ženska pa je skupaj s svojo šestletno hčerjo iz njegove hiše poklicala policijo. Policija je ob prihodu našla še dve ženski, ki so ju družine pogrešale zadnjih deset let − 23-letno Gino DeJesus in 32-letno Michelle Knight.