V strelskem napadu v Darwinu najmanj štiri žrtve

Nekateri mediji poročajo o petih mrtvih. Avstralski premier Scott Morrison je izjavil, da napada ne povezujejo s terorizmom.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters

Mednarodni tisk poroča o strelskem napadu v središču mesta Darwin na severu Avstralije, v katerem so življenje izgubile najmanj štiri osebe, dve pa sta ranjeni. Nekateri mediji poročajo o petih mrtvih.

Kot poroča agencija AFP, ki se sklicuje na tamkajšnje policiste, so storilca že zajeli. Gre za 45-letnega moškega, območje napada so policisti hitro zavarovali.

Kot je novinarjem izjavil načelnik policistov Gavin Kennedy, so pred prijetjem osumljenca del mesta izolirali, raziskujejo pa pet kriminalnih prizorišč. Odzval se je že tudi premier Scott Morrison, ki je izjavil, da napada ne povezujejo s terorizmom.

Po besedah prič za nacionalno televizijo ABC je oboroženi napadalec vstopil v enega izmed hotelov. »Streljal je v sobah, vstopal vanje in iskal nekoga, nato pa vse postrelil. Kasneje smo ga videli, kako je pobegnil iz hotela in skočil v toyoto.« Priče so slišale okoli 20 strelov. Kot poroča BBC, so osumljenca policisti prijeli že uro po napadu. Ocenjujejo, da je deloval sam.

Komentarji: