Z letališča v Nairobiju znova tudi mednarodni leti

Zjutraj sta na letališču pristali letali iz Londona in Bangkoka. Že včeraj sta stekla notranji in tovorni promet.

Objavljeno
08. avgust 2013 10.10
KENY-AIRPORT-FIRE
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Nairobi − Na mednarodnem letališču Jomo Kenyatta (JKIA) v kenijski prestolnici Nairobi so po včerajšnjem požaru, ki je uničil velik del poslopja in povzročil nemalo zamud v letalskem prometu, naposled znova začeli obratovati tudi mednarodni leti

Ob pol sedmih zjutraj po lokalnem času je tako po poročanju britanske mreže BBC na letališču pristalo letalo iz Londona, zatem pa še letalo iz Bangkoka. Že včeraj sta stekla notranji in tovorni promet.

Vzrok požara sicer še vedno ni znan, sumijo pa, da se je na preostali del terminala razširil iz oddelka za prihode. Kot so sporočili iz letališča, se je na terminalu vdrla streha, poslopje pa je prekrito z ruševinami in vodo ter povsem uničeno.

Letališče Jomo Kenyatta je eno ključnih v vzhodni Afriki, skozi njega pa se steka večina mednarodnega zračnega prometa v tem delu sveta. Prek mednarodnega letališča v Nairobiju vsak dan potuje okoli 16.000 potnikov, lani pa se je prek njega steklo okoli šest milijonov ljudi. Letališče služi kot regionalno vozlišče vzhodne Afrike, nudi neposredno povezavi z Evropo, Bližnjim vzhodom, Daljnim vzhodom in ostalimi afriškimi državami, z njega pa vzleti oziroma na njem pristane okoli 250 letal dnevno.