Kaj bodo pokazali rezultati preiskave Schumacherjeve nesreče?

Zdravstveno stanje nemškega dirkača Michaela Schumacherja se ne spreminja, družina razmišlja o premestitvi.

Objavljeno
05. januar 2014 21.22
Posodobljeno
06. januar 2014 11.00
France Schumacher Injured
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - Francosko tožilstvo in policija bosta jutri (v sredo) predstavila rezultate preiskave smučarske nesreče sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1, Nemca Michaela Schumacherja v Meribelu. Več o nesreči bo tako znanega po novinarski konferenci v Albertvillu, predvidoma ob 11. uri.

Policija je med drugim preiskovala, s kakšno hitrostjo je Schumacher smučal ob nesreči, ko je padel in z glavo udaril ob skalo. V preiskavi so tudi preverili, ali je bilo pravilno izpeljano reševanje s helikopterjem, kako je bila zavarovana proga, na kateri je padel in ali bi morala biti ustrezno označena tudi nevarnost skale, v katero je treščil.

Do nekaterih izsledkov naj bi preiskovalcem pomagali tudi posnetki, ki jo je imel Nemec na čeladi, z naključnim posnetkom nesreče pa se je oglasil tudi eden od očividcev.

Novih informacij o zdravstvenem stanju Schumacherja ni, kot so sporočili iz njegovega tabora, je še vedno v kritičnem, a stabilnem stanju. Nekateri nemški mediji poročajo, da ni izključeno, da bi Schumacherja iz bolnišnice v Grenoblu premestili v kakšno drugo bolnišnico, morda v Švico, kjer sicer živi Schumacherjeva družina. A vendarle naj bi bilo njegovo stanje za zdaj preveč kritično, poleg tega ima nevrologija v francoski bolnišnici velik ugled.