Italijan tudi drugi dan zapored nepremagljiv

V Spielbergu je tako v soboto kot tudi v nedeljo blestel Ducatijev adut Francesco Bagnala. Naslednja dirka čez dva tedna v Barceloni.
Fotografija: Italijan je osvojil nove točke za vodstvo v skupni razvrstitvi sezone. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Italijan je osvojil nove točke za vodstvo v skupni razvrstitvi sezone. FOTO: Jure Makovec/AFP

Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec preizkušnje svetovnega prvenstva v motociklizmu za VN Avstrije na Spielbergu. Na tem prizorišču je tako zmagal še drugič po sobotni šprinterski dirki. Danes sta za njim najmanj zaostala Južnoafričan Brad Binder (KTM) in rojak Marco Bezzecchi (Ducati VR46).

Svetovni prvak razreda motoGP je tako avstrijski konec tedna končal z maksimalnim izkupičkom, saj je dobil tudi sobotno šprintersko preizkušnjo, prednost v SP pa je še povečal.

Danes ni imel pravega tekmeca, na koncu je slavil z več kot petimi sekundami naskoka. Zanesljiv je bil tudi Binder na drugem mestu, bolj razburljivo je bilo v boju za zadnjo stopničko. Tam je bil dolgo Španec Alex Marquez (Ducati Gresini), a sta ga v zadnjih krogih prehitela člana ekipe VR46 Bezzecchi in Luca Marini.

Bagnaia ima zdaj v SP 251 točk, drugi je Španec Jorge Martin (Ducati Pramac), danes sedmi, s 189 točkami. Za Bagnaio je bil to tretji dvojni dvojček v sezoni, ko je dobil tako sobotno kot nedeljsko dirko.

»Pričakoval sem bolj izenačeno dirko, toda razmere so bile težke. Delo smo opravili odlično in potrdili potencial s sobotne dirke,« je po novem uspehu dejal branilec naslova, ki ima po natančno polovici sezone že 62 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem.

Naslednja preizkušnja SP bo dirka v Barceloni čez dva tedna.

Preberite še:

Komentarji: