Bolgari hitro prizemljili Slovence

V drugi tekmi turnirja lige narodov na Japonskem so slovenski odbojkarji izgubili z 0:3. V soboto se bodo pomerili s Francijo.
Fotografija: Po prvi zmagi proti Srbom Slovencem pot taktirko Gheorgheja Cretuja v drugi tekmi lige narodov proti Bolgarom ni šlo prav nič od rok. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Odpri galerijo
Po prvi zmagi proti Srbom Slovencem pot taktirko Gheorgheja Cretuja v drugi tekmi lige narodov proti Bolgarom ni šlo prav nič od rok. FOTO: Kacper Pempel/Reuters

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na drugi tekmi turnirja lige narodov v Nagoji zabeležila prvi poraz. S 3:0 (24, 23, 17) jo je premagala Bolgarija.

Slovenski odbojkarji so na osmih medsebojnih tekmah šestkrat premagali Bolgare, na deveti pa so izgubili tretjič. V Nagoji so bili nerazpoloženi. Tekma je bila do zaključka še presenetljivo izenačena, Slovenci pa so jo izgubili v končnicah prvih dveh nizov.

Spet se je videlo, da varovanci Gheorgheja Cretuja še niso pravi. Če Srbi v prvem krogu tega niso znali izkoristiti, pa za Bolgare to ne velja. Ko je bilo potrebno, so bili dovolj zbrani, kar jim je na koncu prineslo zmago, s katero so popravili spodrsljaj iz prvega kroga, v njem so nepričakovano izgubili proti Kitajski.

Bolgari so bili odlični v bloku, Slovenci pa so zapravljali priložnosti v protinapadih. V njihovi igri se še kako pozna odsotnost korektorja Tončka Šterna. Na njegovem mestu je tekmo začel Matej Kök, ki pa se ni najbolje znašel. Tudi Rok Možič ni bil tako razpoložen kot na prvi tekmi, enako velja za Alena Pajenka. Tudi pravega pritiska s servisi ni bilo, pomagale pa niso niti menjave, s katerimi je Cretu poskušal spremeniti potek tekme.

V prvem nizu so Bolgari vodili s 15:12, Slovenci so jih ujeli, imeli priložnost celo za četrto zaporedno točko in vodstva, toda Možič je ni izkoristil. A svojo napako je malo pozneje popravil, njegova ekipa je prišla v vodstvo, vendar le za kratek čas.

Bolgari so si priigrali prvo zaključno žogo, že mislili, da so jo izkoristili, a ogled posnetka je pokazal, da so se veselili prehitro. Sodnik je dosodil točko za Slovenijo, glavno besedo pa imel tudi na koncu, pri drugi zaključni žogi je dosodil prestop Köku in Bolgarija je vendarle povedla z 1:0.

Podoben potek kot prvi je imel tudi drugi niz. Slovenci so imeli nekajkrat dve točki prednosti, spet pa je bilo preveč neizkoriščenih protinapadov, da bi bila prednost višja. Odlepiti se ni uspelo niti Bolgarom, tako da je spet odločala končnica. To sta odločila dva asa Nikolaja Koleva, s katero so Bolgari prišli do dveh zaključnih žog, drugo so izkoristili.

Možič je na začetku tretjega niza za nekaj časa ostal na klopi, Cretu je opravil še nekaj menjav, poleg Klemna Čebulja, ki je že prej vstopal v igro, je na igrišče prišel tudi Žigo Šterna, a pomagalo ni nič. V prvem delu tretjega niza so evropski podprvaki še držali priključek, v drugem pa povsem popustili.

Slovenci bodo imeli zdaj prost petek, v soboto pa se bodo merili s Francijo.

Preberite še:

Komentarji: