Ferrarijev junak v nezavidljivem položaju

Španski dirkaški as Carlos Sainz mlajši, ki je pred dvema tednoma prekinil zmagoviti niz nizozemskega šampiona Maxa Verstappna, išče službo za prihodnje leto.
Fotografija: Carlos Sainz mlajši še ne ve, kje bo dirkal prihodnje leto. FOTO: Issei Kato/Reuters
Odpri galerijo
Carlos Sainz mlajši še ne ve, kje bo dirkal prihodnje leto. FOTO: Issei Kato/Reuters

Carlos Sainz mlajši je lep primer za to, kako kruta zna biti formula 1. Vrhunski španski dirkač, ki je pred dvema tednoma v Melbournu prekinil zmagoviti niz nizozemskega šampiona Maxa Verstappna (Red Bull), namreč še nima zagotovljenega sedeža za prihodnjo sezono. Pri Ferrariju, pri katerem več kot očitno favorizirajo Monačana Charlesa Leclerca, se bo moral namreč po letošnjem prvenstvu – ne glede na to, kako se bo razpletlo –  umakniti angleškemu veteranu Lewisu Hamiltonu (Mercedes).

»Pogovarjam se z več ekipami, drugega mi niti ne preostane, saj še nimam službe za naslednje leto. Glede tega si želim vse skupaj malo pospešiti, kajti upam, da bo moja prihodnost čim prej jasna,« je Sainz ml. razkril v Suzuki, kjer bo v nedeljo (s štartom ob 7. uri po srednjeevropskem času) četrta letošnja dirka v formuli 1. Na današnjem prvem prostem treningu je bil z zaostankom 0,213 sekunde tretji za Verstappnom, na drugem, ki se je sprevrgel v farso, saj je zaradi dežja vsaj en cel krog odpeljalo le devet dirkačev, pa je bil sedmi (+ 17,854). Najhitrejši je bil Avstralec Oscar Piastri (McLaren).

Carlos Sainz pričakuje težko delo na nedeljski veliki nagradi Japonske. FOTO: Philip Fong/AFP
Carlos Sainz pričakuje težko delo na nedeljski veliki nagradi Japonske. FOTO: Philip Fong/AFP

Španski as pričakuje sicer težko delo na veliki nagradi Japonske. »To bo zahtevna preizkušnja. Če se ne motim, nas je pred nekaj meseci (konec lanskega septembra) na tej stezi od Red Bulla ločilo sedem ali osem desetink,« se je 29-letni Madridčan spomnil lanske dirke v Suzuki, na kateri je v cilj pridrvel na šestem mestu. Zmagal je Verstappen, ki sta mu družno na odru za najboljše delala McLarnova dirkača Lando Norris in Piastri.

Preberite še:

Komentarji: