Incident na letalu brez posledic

Mike Tyson jo je odnesel brez obtožnice, ker je pretepel nadležnega potnika na letalu. Sodnik upošteval neprimerno obnašanje žrtve pred incidentom.
Fotografija: Mike Tyson je izgubil živce, vendar za to ne bo odgovarjal. FOTO: Al Bello/AFP
Odpri galerijo
Mike Tyson je izgubil živce, vendar za to ne bo odgovarjal. FOTO: Al Bello/AFP

Boksarska legenda Mike Tyson (55) se ne bo zagovarjal zaradi napada na potnika na letalu. Železni Mike je prejšnji mesec pretepel Melvina Georgea Townsenda. Posnetek, ki ga je delil žrtvin prijatelj, je pokazal, da je dobil poškodbe na obrazu.

image_alt
Železni Mike izgubil živce in pretepel nadležnega sopotnika

Toda sodnik je upošteval tudi prejšnji posnetek, na katerem je Townsend vztrajno nadlegoval zvezdnika in naj bi vanj celo zalučal plastenko, ter se odločil, da ne bo izdal obtožnice. Čeprav je najel odvetnika in pripravljal civilno tožbo, si je Townsend, ki naj bi bil sicer Tysonov oboževalec, naposled premislil.

Tyson se še ni odzval na odločitev, se je pa njegova pravna skupina v sporočilu za javnost zahvalila sodišču in policiji za odgovorno in profesionalno delo. Tyson bo tako lahko nadaljeval z ekhibicijsko kariero, v kateri je bil novembra 2020 njegov tekmec Roy Jones ml.

Tyson je bil nesporni vladar težke kategorije v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, desetletje pozneje pa je zašel v težave in je izgubljal šampionske pasove. V zasebnem življenju je bil obsojen posilstva in preživel tri leta v zaporu ter precej časa tudi na sodiščih.

Preberite še:

Komentarji: