Mladi finski as, ki blesti v reliju, navdušil v še eni seriji

Kalle Rovanperä se je na preizkušnji za evropsko prvenstvo v driftanju prebil med najboljšo šestnajsterico.
Fotografija: Kalle Rovanperä se je minuli konec tedna dokazoval tudi v driftanju. FOTO: Damir Senčar/AFP
Odpri galerijo
Kalle Rovanperä se je minuli konec tedna dokazoval tudi v driftanju. FOTO: Damir Senčar/AFP

Vzhajajoči finski dirkaški zvezdnik Kalle Rovanperä, ki prepričljivo vodi v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo v reliju, je minuli konec tedna dokazal, da odlično obvlada tudi driftanje. Na preizkušnji za evropsko prvenstvo v Mondello Parku na Irskem je namreč zapustil zelo dober vtis.

V kvalifikacijah, v katerih je nastopilo 43 tekmovalcev, se je 21-letni dirkač iz mesta Jyväskylä s svojo toyoto supro GR A90 izkazal s sedmim mestom, od dirke pa se je nato poslovil v osmini finala. Zmago je slavil Poljak Piotr Wiecek.

»Na žalost se je moj ognjeni krst v driftanju končal v osmini finala. Toda ves konec tedna sem izjemno užival in verjamem, da se bom – ko bom spet našel luknjo v svojem koledarju – udeležil še katere od preizkušenj,« je zatrdil Rovanperä, ki je letos v svojo korist odločil relija na Švedskem in Hrvaškem, novo zmago pa bo prihodnji teden lovil na Portugalskem.

V točkovanju za svetovno prvenstvo ima mladi Finec kot vodilni po treh dirkah že 29 točk naskoka pred drugouvrščenim Belgijcem Thierryjem Neuvillom.

Preberite še:

Komentarji: