Na vrhu Mikaela Shiffrin, edina slovenska finalistka v ozadju

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagala na drugem slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v sezoni 2023/24 v Leviju
Fotografija: Ameriška šampionka Mikaela Shiffrin je najboljša, ko gre povsem zares. FOTO: Vesa Moilanen/AFP
Odpri galerijo
Ameriška šampionka Mikaela Shiffrin je najboljša, ko gre povsem zares. FOTO: Vesa Moilanen/AFP

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagala na drugem slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v sezoni 2023/24 v Leviju. Američanka je v prvi vožnji zaostajala za Slovakinjo Petro Vlhovo, ki pa je v finalu naredila napako in odstopila. Od štirih Slovenk si je finale zagotovila Ana Bucik z 19. časom. Bucik je nato v finalu osvojila končno 18. mesto. Hrvatica Leona Popović (+0,18) je bila druga, tretje mesto je zasedla Nemka Lena Dürr (+0,30).

Shiffrinova je osvojila svojo 89. zmago v svetovnem pokalu, rekordno sedmo na finskem prizorišču. To pomeni, da bo po novem botra sedmim severnim jelenom, kar po tradiciji postanejo zmagovalke tega tekmovanja, ki poteka na polarnem območju Finske.

V soboto brez finala Slovenk, v nedeljo v finalu Ana Bucik

Sobotni finale je minil brez slovenskega pridiha. Tokrat pa bila v finalu ena Slovenka. Še en nastop si je zagotovila Bucikova, ki je za razliko od sobote, ko je odstopila v prvi vožnji, tokrat Črno progo dvakrat prevozila uspešno od starta do cilja. Za vodilno Vlhovo si je po prvi vožnji nabrala 2,36 sekunde zaostanka, v finalu pa je njen zaostanek za zmagovalko Shiffrinovo znašal 2,44 sekunde.

Ana Bucik na prvi progi slaloma. FOTO: Vesa Moilanen/AFP
Ana Bucik na prvi progi slaloma. FOTO: Vesa Moilanen/AFP

Andreja Slokar, ki je v soboto padla tik pred ciljem, je bila tokrat bolj zanesljiva, vendar pa je bila kljub temu z zaostankom 3,21 sekunde prepočasna za finale, od katerega jo je na 35. mestu ločilo 15 stotink sekunde. Brez finala je ostala tudi Neja Dvornik na 37. mestu (+3,27). Nika Tomšič je prvo vožnjo končala predčasno s padcem.

Preberite še:

Komentarji: