Najboljša sta Anka Pogačnik in Vito Dragič

V Ljubljani so razglasili najboljše judoiste za leto 2022. Posebno priznanje za celjsko šampionko Tino Trstenjak, ki je končala blestečo športno pot.
Fotografija: Anka Pogačnik in Vito Dragič sta najboljša slovenska judoistka in judoist leta 2022. FOTO: Rok Rakun/JZS
Odpri galerijo
Anka Pogačnik in Vito Dragič sta najboljša slovenska judoistka in judoist leta 2022. FOTO: Rok Rakun/JZS

V Ljubljani je bilo danes iz judoističnega zornega kota slovesno. Na slavnostni prireditvi Judo zveze Slovenije (JZS) so podelili nagrade najuspešnejšim tekmovalcem in klubom v letu 2022. V članski konkurenci sta najboljša slovenska judoistka in judoist minulega leta Anka Pogačnik (Triglav Kranj) in Vito Dragič (Impol).

Za 31-letno Kranjčanko, ki je lani na evropskem prvenstvu v Sofiji zablestela z bronasto kolajno v kategoriji do 70 kilogramov, sta se uvrstili Maruša Štangar (Olimpija) in Metka Lobnik (Apolon Maribor). Bistriškemu težkokategorniku sta se v točkovanju najbolj približala Enej Marinič (Branik Maribor) in Martin Hojak (Bežigrad).

Med mlajšimi članicami je bila prva Meta Lobnik, druga Nicki Norčič (Olimpija) in tretja Ana Škrabl (Bežigrad), med mlajšimi člani pa je bil pred Tobiasom Fürstom Črtancem (Bežigrad) ter Gabrielom Zadravcem (Branik Maribor) in Timom Kelcem (Impol) najboljši Juš Mecilošek (Bežigrad).

V konkurenci mladink je prvo mesto osvojila Nika Koren (Bežigrad), drugo Nicki Norčič in tretje Ana Škrabl, med mladinci je bil najboljši Nik Purnat (Bežigrad), drugi je bil Tobias Fürst Črtanec in tretji Nace Herkovič (Acron Slovenj Gradec).

Najuspešnejši klub in zmagovalec slovenskega pokala je JK Bežigrad – pred Apolonom in Triglavom. Na slovesnosti so s posebnim priznanjem počastili celjsko šampionko Tino Trstenjak, ki je pred kratkim sporočila, da končuje svojo blestečo športno pot.

Kot je že nakazala, bo ostala v judu. Pred nekaj meseci se je vključila v inštruktorski tečaj akademije Svetovne judoistične zveze (IJF). Končni praktični izpit je opravila novembra v Istanbulu in dosegla tako visoko oceno, da so jo povabili na prihodnja usposabljanja kot strokovnjakinjo.

Častno listino za življenjsko delo v Judo zvezi Slovenije so prejeli Štefan Vehab iz Judo kluba Štorkljice, Jože Kovač iz Judo kluba Lendava in Franc Nasko iz judo kluba Gorišnica.

Preberite še:

Komentarji: