Nov uspeh v Seu d'Urgellu: do zmage še Terčeljeva

Po kanuistu Anžetu Berčiču je prvo zmago v svetovnem pokalu dosegla še kajakašica Eva Terčelj.

Objavljeno
07. julij 2013 14.45
KAJAK
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Seu d'Urgell - Slovenska kajakašica Eva Terčelj je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu prišla do svoje prve zmage v tem tekmovanju. Terčeljeva je v finalu za 2,26 sekunde prehitela Britanko Elizabeth Neave, tretja pa je bila Čehinja Katerina Kudejova.

To je za slovensko reprezentanco nov velik uspeh, potem ko je že včeraj navdušil kanuist Anže Berčič, ki je prav tako vpisal svojo krstno zmago v svetovnem pokalu.

Terčeljeva je v Španiji prišla do svoje prve zmage v svetovnem pokalu. Doslej je bila 21-letnica v tem tekmovanju najboljša v Bratislavi lani in v Tacnu 2011, ko je bila četrta. Terčeljeva je v polfinalu dosegla deveti čas, v finalu pa prav tako brez dotika postavila daleč najboljši čas med vsemi.

»Zelo sem zadovoljna, tega nisem pričakovala. Osredotočila sem se le na vožnjo brez dotikov. To mi je uspelo in sem presrečna. V polfinalni vožnji sem imela nekaj težav, ni bilo tekoče, ampak zadala sem si vožnjo brez kazenskih sekund in tudi zaradi tega prišla v finale. Potem pa sem šla znova brez kakršnih koli pričakovanj, tako da je zmaga prišla sama od sebe,« je po veliki zmagi povedala mlada Ljubljančanka.

V finalu je veslala tudi Urša Kragelj, sedma po polfinalu, a v finalni vožnji napravila kar tri dotike in končala na osmem mestu.

Taljat in Božič tretja

V finalu kanuističnih dvojcev sta nastopila Luka Božič in Sašo Taljat. V polfinalu sta imela četrti čas, v finalu pa sta s solidno in znova čisto vožnjo prišla do tretjega mesta. Na tem mestu sta bila že na prvi tekmi sezone v Cardiffu. Zmagala sta Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche pred rojakoma Nicolasom Peschierjem in Pierrom Labarellom. Božič in Taljat sta za zmagovalcema zaostala 2,20 sekunde.