Pred zadnjim dnem OP ZDA na vrhu četverica

Na golf turnirju serije major v Seattlu so na vrhu Jason Dan, Dustin Johnson, Jordan Spieth in Branden Grace s po 206 udarci.

Objavljeno
21. junij 2015 09.47
SPO-GLF-MAJ-USG-U.S.-OPEN---ROUND-THREE
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Seattle - Najboljši golfisti sveta se v Seattlu merijo na drugem turnirju serije major, OP ZDA. Po treh tekmovalnih dneh je vrhu četverica, vodstvo si delijo Američana Dustin Johnson in Jordan Spieth, Avstralec Jason Day in Južnoafričan Branden Grace s po 206 udarci.

Pred tretjim dnem sta bila na vrhu Američana Jordan Spieth in Patrick Reed. Mladi 21-letni Spieth, zmagovalec prvega letošnjega turnirja serije major v Augusti, je tretji dan potreboval 71 udarcev in se za las obdržal na vrhu, medtem ko je Reed potreboval 76 udarcev in zdrsnil na deveto mesto.

Spiethu so se na prvem mestu pridružili še trije. Največ je pridobil Jason Day, ki je potreboval 68 udarcev in se na vrh povzpel z devetega mesta, Johnson in Grace pa sta zabeležila po 70 udarcev.

Njihovi najbližji zasledovalci so Američan J.B. Holmes, Irec Shane Lowry in Južnoafričana Louis Oosthuizen ter Cameron Smith s po 209 udarci.

Najboljši igralec sveta, Severni Irec Rory McIlroy, je na 25. mestu z 214 udarci.

Vrstni red

1. Jason Day (Avs) 206 udarcev

. Dustin Johnson (ZDA) 206

. Jordan Spieth (ZDA) 206

. Branden Grace (JAR) 206

5. Louis Oosthuizen (JAR) 209

. Cameron Smith (JAR) 209

. Shane Lowry (Irs) 209

. J.B. Holmes (ZDA) 209

...