Slovenija ima balkanskega podprvaka v supertežki kategoriji

Ob srebrnem Juretu Šimunoviću se je do kolajne na tekmovanju v Albeni dokopal tudi Edin Sejdinović.
Fotografija: Jure Šimunović in Edin Sejdinović s svojima trenerjema Sašem Taranišem in Slobodanom Andželićem FOTO: BZS
Odpri galerijo
Jure Šimunović in Edin Sejdinović s svojima trenerjema Sašem Taranišem in Slobodanom Andželićem FOTO: BZS

Slovenija je dobila balkanskega podprvaka v boksu. S tem uspehom se je izkazal Jure Šimunović, ki si je na močnem tekmovanju v Albeni izbojeval srebrno kolajno v supertežki kategoriji (nad 92 kilogramov).

Potem ko je bil član Boksarskega kluba Ljubljana v uvodnem krogu prost, se je tako neposredno uvrstil v polfinale, v katerem je prepričljivo po točkah s 4:1 (30:27, 28:29, 29:28, 29:28 in 29:28) premagal Moldavca Nicolaija Burdiujo. V zaključnem dvoboju je moral nato Šimunović, ki se je spomladi ovenčal z naslovom državnega prvaka, po soglasni sodniški odločitvi priznati premoč Bolgaru kubanskega rodu Yordanu Hernandezu Morejonu (0:5), mladinskim svetovnim prvakom in zmagovalcem mladinskih olimpijskih iger iz leta 2014.

S kolajno se je na balkanskem prvenstvu v Bolgariji ovenčal tudi Edin Sejdinović, član Boksarskega kluba Tivoli, ki si je priboksal tretje mesto v polsrednji kategoriji (do 71 kilogramov). V obračunu za nastop v finalu je po točkah izgubil z Ukrajincem Jurijem Zaharijevom (0:5), ki si je v nadaljevanju izbojeval naslov balkanskega prvaka. 

Preberite še:

Komentarji: