Thorpe na intenzivni negi

Legendarni avstralski plavalec Ian Thorpe ima hudo infekcijo, zaradi katere lahko celo izgubi levo roko.

Objavljeno
08. april 2014 16.33
epa*Thorpe
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Sidney - Petkratni olimpijski prvak Ian Thorpe je končal na oddelku intenzivne nege v bolnišnici v Sidneyu, kjer se zdravniki borijo s hudo infekcijo, zaradi katere mu grozi celo izguba leve roke, poroča STA.

31-letni plavalec naj bi infekcijo staknil po operaciji poškodovane rame, ki so mu jo opravili v Švici. Gre sicer za poškodbo, ki že dlje časa dviga obilo prahu, saj je že februarja v javnost pricurljala informacija, da je Thorpe zaradi depresije, do katere so ga privedle bolečine ob poškodbi rame, poiskal klinično pomoč. Mešanica bolečin in neznanih substanc so plavalca privedle tudi do dezorientiranega tavanja po ulicah Sidneya, ko ga je pred dobrima dvema mesecema našla šele lokalna policija.

Thorpe je sicer najuspešnejši plavalec olimpijskih iger leta 2000 v Sidneyu, kjer je osvojil tri zlate in dve srebrni kolajni. Skupno je na olimpijskih igrah osvojil pet zlatih, tri srebrne in eno bronasto odličje. Leta 2006 je svojo plavalno pot zaključil, a se pred olimpijskimi igrami v Londonu leta 2012 skušal vrniti, pri čemer pa je bil neuspešen.