Zmagoslavje Neuvilla, Rovanperä se ni mogel povsem izogniti kravi

Na reliju za svetovno prvenstvo na Sardiniji so se dvojne zmage veselili pri Hyundaiju. Mlademu finskemu šampionu zastal dih.
Fotografija: Thierry Neuville je bil najhitrejši na Sardiniji. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Odpri galerijo
Thierry Neuville je bil najhitrejši na Sardiniji. FOTO: Andreas Solaro/AFP

Na reliju po Sardiniji, šesti letošnji dirki za svetovno prvenstvo, je zmago slavil Thierry Neuville (hyundai i20). Belgijski dirkač je imel v cilju 33 sekund naskoka pred finskim moštvenim sotekmovalcem Esapekko Lappijem.

»Ob prihodu na Sardinijo smo verjeli, da se lahko na tem reliju potegujemo za prvo mesto, toda uvodni dan nam ni šlo po željah, saj smo izgubili precej časa,« je pojasnil Neuville, ki se je veselil prve zmage v letošnji sezoni in skupno 18. za svetovno prvenstvo. 

»To je tudi prva dvojna zmaga za našo ekipo v tej sezoni in hkrati krstna za vodjo našega moštva Cyrila Abiteboula. V mislih smo še vedno pri nesrečnem Craigu Breenu. Zanj smo si želeli zmagati že na Hrvaškem, zdaj nam je to uspelo tu na Sardiniji,« je še dejal 34-letni Belgijec, ki se je v skupni razvrstitvi povzpel na drugo mesto.

V vodstvu ostaja branilec naslova svetovnega prvaka, Finec Kalle Rovanperä (toyota yaris), ki se je povzpel na tretjo stopnico odra za najboljše dirkače. Za Neuvillom je zaostal za 1:55,3 minute. Mladi finski šampion je imel sicer tudi bližnje srečanje s kravami. 

»Pri visoki hitrosti so se kar na lepem znašle pred menoj na cesti. Poskušal sem se jim izogniti, tako da sem zavil proti jarku, vendar pa sem pri tem eno vseeno oplazil,« je zaupal Rovanperä, ki ima kot vodilni v skupni razvrstitvi zdaj 25 točk naskoka pred Neuvillom.

Esapekka Lappi je z drugim mestom zaokrožil Hyundaijevo dvojno zmago. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Esapekka Lappi je z drugim mestom zaokrožil Hyundaijevo dvojno zmago. FOTO: Andreas Solaro/AFP

Naslednji reli za svetovno prvenstvo bo med 22. in 25. junijem v Keniji.

Preberite še:

Komentarji: