Anže Kopitar in kralji držijo v rokah »wild-card«

Hokejisti Los Angeles Kings so v NHL premagali San Jose z 2:1 in prišli do druge zmage zaporedoma po treh zaporednih porazih. Anže Kopitar brez točke
Fotografija: Končnica je za Los Angeles Kings in Anžeta Kopitarja še na dosegu rok. FOTO: Robert Edwards/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Končnica je za Los Angeles Kings in Anžeta Kopitarja še na dosegu rok. FOTO: Robert Edwards/Usa Today Sports Via Reuters Con

Hokejisti Los Angeles Kings so v NHL v gosteh premagali San Jose z 2:1 in prišli do druge zmage zaporedoma po treh zaporednih porazih. Slovenski as in kapetan kraljev Anže Kopitar je na ledu preživel 21:42 minute, a se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Los Angeles je po zmagi nad Seattlom s 5:2 in današnji proti San Joseju na osmem mestu zahodne konference z 91 osvojenimi točkami. To ga trenutno uvršča na drugo od dveh mest, ki prek »wild-carda« še vodita v končnico. Pred devetouvrščenim St. Louis ima zdaj sedem točk naskoka, za sedmouvrščenim Nashvillom pa zaostaja za točko.

Za zmago kraljev sta danes v prvi tretjini zadela Adrian Kempe in Akil Thomas, ki je dosegel svoj prvi gol v ligi NHL. Edini gol za San Jose, ki na zahodu zasedajo zadnje mesto in so najslabša ekipa lige z 42 osvojenimi točkami, je v sklepni tretjini prispeval Klim Kostin.

Na zahodu so si končnico že zagotovili Dallas (105 točk), Vancouver (102), Colorado (102) in Winnipeg (98). V vzhodni konferenci so si napredovanje med tem že priigrali New York Rangers (106), Boston (105), Carolina (101) in Florida (101).

V NHL so bili sicer ponoči precej aktivni, odigranih je bilo devet tekem. Bostona je pri Carolini slavil s 4:1. Brad Marchand je dosegel svoj 400. gol v ligi. Po gol in podajo sta prispevala še David Pastrnak in Danton Heinen za tretjo zaporedno zmago Bostona.

Florida je v gosteh proti Ottawi zabeležila visoko zmago s 6:0. Po 1:37 minute je že vodila z 2:0, potem ko sta zadela Nick Cousins in Dmitrij Kulikov. Matthew Tkachuk je dodal gol in dve podaji, Sergej Bobrovskij pa je zbral 30 obramb.

Winnipeg je končnico potrdil na domačem ledu, potem ko je s 5:2 odpravil Calgary. Gabriel Vilardi je dosegel »hat trick« za Winnipeg, ki je po šestih zaporednih porazih zdaj dvakrat zapored zmagal.

Nashville je v zahodnem boju za končnico doma premagal St. Louis s 6:3. Filip Forsberg je dosegel dva gola in podajo, Juuse Saros pa je vpisal 44 obramb. Gustav Nyquist je prispeval tri podaje, Ryan O'Reilly pa dve za Nashville, ki je prekinili niz treh porazov.

Colorado je bil s 5:2 boljši od Minnesote. Tako Nathan MacKinnon kot Jonathan Drouin sta vpisala po tri točke, Justus Annunen se je izkazal s 44 obrambami.

Na preostalih tekmah so New York Islanders slavili pri Columbusu s 4:2, Tampa Bay pri Montrealu s 7:4, Pittsburgh pa je v Washingtonu zmagal s 4:1.

 

Preberite še:

Komentarji: