Kapetanov gol je bil premalo, Los Angeles Kings izgubili v Calgaryju

V NHL je Anže Kopitar v porazu z 2:3 dosegel gol. Po Edmontonu so kalifornijski kralji v Kanadi izgubili drugič zapored.
Fotografija: Anže Kopitar in drugi hokejisti Los Angeles Kings se v Kanadi ne počutijo najbolje. FOTO: Sergei Belski/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Anže Kopitar in drugi hokejisti Los Angeles Kings se v Kanadi ne počutijo najbolje. FOTO: Sergei Belski/Usa Today Sports Via Reuters Con

Moštvo Los Angeles Kings je v NHL vpisalo drugi zaporedni poraz. Kralji so v gosteh pri Calgaryju doživeli poraz z 2:4. Kapetan Anže Kopitar se je tokrat vpisal med strelce. Kopitar je zadel proti koncu druge tretjine ob moštveni premoči na ledu za delni izid 2:3.

S 65 točkami v sezoni je Kopitar zabeležil svojo 11. sezono v karieri s 65 točkami, s čimer se je izenačil z Lucom Robitaillom na drugem mestu največ tovrstnih sezon v zgodovini moštva. Več takšnih sezon ima le Marcel Dionne, in sicer 12. Gol je bil 21. v Kopitarjevi karieri proti Calgaryju.

Kopitarjev zadetek je pomenil 1206. točko v njegovi karieri na svoji 1365. tekmi. Ob statističnih dosežkih je manjkala zmaga.

»Na ledu preprosto nismo bili povezani kot celota. Mislim, da naše podaje danes niso bile dovolj ostre,« je bil nezadovoljen Kopitar, ki seveda pričakuje, da bodo na naslednjih tekmah bolj natančni za potrditev najboljšega izhodišča v končnici.

Kralji ostajajo na osmem mestu v razvrstitvi zahodne konference, zadnjem, ki jih pelje v končnico. Ekipa iz Kalifornije ima 87 točk, tri točke več imajo po novem prvaki iz Las Vegasa, ki so z 2:1 premagali Minnesoto.

Do zmage so prišli tudi hokejisti Edmontona (94 točk), ki so drugi v pacifiški skupini. Na vrhu skupine je Vancouver (98 točk), ki ima na zahodu pet točk manj od vodilnega Dallasa (103).

Kralje do konca rednega dela sezone čaka še devet tekem. Naslednja že v torek zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času, ko bodo igrali v gosteh pri Winnipegu, ki je trenutno v razvrstitvi zahodne konference pred kralji.

Preberite še:

Komentarji: