Kopitar je kralje z golom popeljal do zmage v Kanadi

Anže Kopitar je z zadetkom v kanadski prestolnici Ottawi pomagal ekipi Los Angeles Kings, da je nadaljevala dober niz na gostovanjih in zmagala s 3:2.
Fotografija: Anže Kopitar je nadaljeval strelsko učinkovit začetek sezone. FOTO: John E. Sokolowski/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je nadaljeval strelsko učinkovit začetek sezone. FOTO: John E. Sokolowski/Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v Ottawi s 3:2 premagali ekipo Senators in so ostali neporaženi na vseh petih gostovanjih v tej sezoni. Slovenski kapetan gostujoče zasedbe Anže Kopitar je povišal vodstvo na 3:0 ob koncu devete minute druge tretjine, a so kralji iz Los Angelesa na koncu trepetali za zmago. 

Za kralje sta zadela še Phillip Danault in Carl Grundstrom, Adrian Kempe je pri dveh golih sodeloval kot podajalec. Vratarja Cama Talbota (24 obramb) sta premagala Josh Norris in Dominik Kubalik. Šestintridesetletni Talbot se je vrnil v Ottawo, kjer je v prejšnji sezoni odigral 32 tekem.

»Mislim, da sta stabilnost in hladnokrvnost lastnosti, ki najbolje opišeta Talbota. Zelo dobro je pokril vse naše napake, ko smo morali, zlasti na začetku tekme, po izključitvah igrati z igralcem manj. V nadaljevanju je imel manj dela in tedaj smo bili znova ekipa, proti kateri je res težko igrati,« je tekmo strnil trener Los Angeles Todd McLellan.

Anže Kopitar je v tej sezoni že pri 10 točkah na prav toliko tekmah, zbral je po pet golov in asistenc. Kralji so zdaj na sedmem mestu zahodne konference s 14 točkami, vodijo pa branilci naslova iz Las Vegasa. 

Liga NHL, izidi:

Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 4:2

Detroit Red Wings - Florida Panthers 0:2

New York Rangers - Carolina Hurricanes 2:1

Ottawa Senators - Los Angeles Kings 2:3

Washington Capitals - New York Islanders 0:3

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 3:2 (kazenski streli)

Minnesota Wild - New Jersey Devils 3:5

Edmonton Oilers - Dallas Stars 3:4

Arizona Coyotes - Montreal Canadiens 3:2

Seattle Kraken - Nashville Predators 4:2

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets 5:2

San Jose Sharks - Vancouver Canucks 1:10

Komentarji: