Kopitarjevi do pomembne zmage proti NY Islanders

Hokejisti moštva Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v NHL doma ugnali New York Islanders s 3:0 in dosegli pomembno zmago v boju za končnico.
Fotografija: Anže Kopitar in Drew Doughty sta na dobri poti v končnico. FOTO: Gary A. Vasquez/USA Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar in Drew Doughty sta na dobri poti v končnico. FOTO: Gary A. Vasquez/USA Today Sports

Hokejisti moštva Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v severnoameriški ligi NHL v domači dvorani ugnali New York Islanders s 3:0 in dosegli pomembno zmago v boju za končnico. Na zahodu so s 77 točkami na sedmem mestu.

Moštva v ligi NHL so že v fazi, kjer preštevajo točke za uvrstitev v drugi del tekmovanja. To velja tudi za kralje iz Los Angelesa, ki so hitro preboleli poraz z Dallasom in proti New York Islanders osvojili novi točki. Poraz je bil nedvomno boleč za tekmece, saj so pred tem nanizali pol ducata zmag zaporedoma, še dan pred tem so s 6:1 slavili v Anaheimu.

Tekmo v Staples Centru sta odločila Adrian Kempe z 20. golom v sezoni v osmi minuti druge tretjine in Phillip Danault v sedmi minuti zadnjega dela igre. Trevor Moore je dobri dve minuti pred koncem postavil končni izid, ko so gostje v lovu na preobrat neuspešno zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju.

Blestel je tudi vratar Los Angelesa David Rittich, ki je šestič v karieri mrežo ohranil nedotaknjeno. Anže Kopitar je bil na ledu dobrih 18 minut in pol ter ostal brez točk. Po prostem večeru pa z ekipo iz mesta angelov odhaja na zahtevno gostovanje v St. Louis.

St. Louis je namreč visoko s 5:1 ugnal vodilno ekipo lige Boston in potrdil dobro formo.

Izidi:

Boston Bruins – St. Louis Blues 1:5

New York Rangers – New Jersey Devils 3:1

Winnipeg Jets – Washington Capitals 3:0

Los Angeles Kings – New York Islanders 3:0

Preberite še:

Komentarji: