Kralji Kopitarju ne pustijo na SP

Slovenski hokejski as ne bo mogel pomagati risom na Poljskem pri poskusu vrnitve med najboljše reprezentance sveta.

Objavljeno
23. april 2016 14.31
J. P.
J. P.

Los Angeles - Po nekoliko nepričakovanem izpadu hokejistov moštva Los Angeles Kings že v prvem krogu izločilnih bojev lige NHL - San Jose jih je odpravil s 4:1 v zmagah - se je kajpak odprlo tudi vprašanje o morebitnem nastopu zvezdnika Kraljev Anžeta Kopitarja v majici z državnim grbom na svetovnem prvenstvu drugega kakovostnega razreda, ki se danes v Katovicah začenja z obračunom z Japonsko.

Vodstvo Hokejske zveze Slovenije (HZS) je takoj po izpadu Los Angelesa (oziroma celo že pred tem) stopilo v kontakt z Anžetom in njegovim klubskim delodajalcem glede morebitnega prihoda na Poljsko. Odgovor Kraljev je bil kratek in jedrnat: »Ne!« Po podpisu nove pogodbe in nekoliko spremenjenih pravilih onkraj »luže« bo moral namreč 28-letni Hrušičan po zadnji tekmi ostati vsaj še pet dni (sestanki, zdravniški pregledi ...) v Los Angelesu, preden bi lahko odletel v Evropo in pomagal Sloveniji pri vnovičnem preboju med elito.

Kopitar bo tako še nekaj časa ostal v ZDA, je pa v sporočilu za javnost risom na turnirju na Poljskem zaželel vse najboljše in pristavil, da niti najmanj ne dvomi o popolnem uspehu in vrnitvi med najboljše reprezentance sveta. Kdaj se bo izkušeni napadalec, ki je danes vpisal enega od treh golov Kraljev v zadnjem obračunu ligaške sezone, vrnil v domovino in kakšne bodo njegove nadaljnje aktivnosti, v tem trenutku še ni znano.