NHL: Kopitarjeva prva podaja le ublažila poraz proti Columbusu

Los Angeles Kings so niz domačih tekem začeli s porazom proti Columbusu (2:3). Anže Kopitar je prispeval podajo.

Objavljeno
06. november 2015 08.29
SPO-HKN-COLUMBUS-BLUE-JACKETS-V-LOS-ANGELES-KINGS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti Los Angelesa so v noči s četrtka na petek gostili Columbus in tesno izgubili z 2:3, kar je njihov peti poraz v sezoni.

Pri Kraljih je igral tudi slovenski as Anže Kopitar, ki je na pretekli tekmi s St. Louisom prejel udarec v obraz. Hrušičan je na trinajsti tekmi sezone vendarle dočakal prvo podajo, ko je dobil sodniški met in pomagal Jeffu Carterju do gola za 2:3, kar pa je bilo na koncu premalo za zmago Kraljev.

Gostujoči hokejisti so v uvodni tretjini hitro dosegli vodilni gol, to se je zgodilo v sedmi minuti, ko je z igralcem več zadel Cam Atkinson.

Los Angeles je izenačil v trinajsti minuti, prav tako ob številčni premoči. Po lepi ekipni akciji, ko je plošček zaokrožil po napadalni tretjini, je bil uspešen Alec Martinez.

Columbus odgovoril v 19. minuti. Nick Foligno si je priboril plošček v napadalni tretjini in z desne strani podal pred gol, plošček je zadel Brandona Dubinskyja in se odbil v gol. Gostje so v 51. minuti udarili še tretjič in dosegli odločilni gol. Strelec je bil Gregory Campbell, ki je z leve strani presenetil Jonathana Quicka.

Gostitelji so poraz ublažili v 60. minuti, ko je Anže Kopitar dobil sodniški met v napadalni tretjini in podal Carterju, ta pa je zadel z leve strani in postavil končni izid 2:3.

Za Los Angeles je bila to prva izmed petih zaporednih domačih tekem, naslednjo bodo igrali v noči na nedeljo proti Floridi.

Rezultati lige NHL

Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets 2:3

(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)

San Jose Sharks - Florida Panthers 5:2

Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 1:4

Washington Capitals - Boston Bruins 4:1

Montreal Canadiens - New York Islanders 4:1

Ottawa Senators - Winnipeg Jets 3:2

Minnesota Wild - Nashville Predators 2:3 (po kazenskih strelih)

Calgary Flames - Philadelphia Flyers 2:1 (po podaljšku)

Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 4:2