Slovenski hokejisti v Tivoliju gladko premagali Avstrijce

Slovenska hokejska reprezentanca je odigrala prvo pripravljalno tekmo pred SP divizije I in Avstrijo v Tivoliju ugnala s 5:2.
Fotografija: Slovenski hokejisti so ugnali severne sosede. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Slovenski hokejisti so ugnali severne sosede. FOTO: Črt Piksi

Slovenska hokejska reprezentanca je v prvi pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B) v Ljubljani premagala Avstrijo s 5:2 (3:0, 1:1, 1:1). Naslednja prijateljska tekma z istim nasprotnikom bo v petek v Beljaku.

Slovenski hokejisti so drugi teden priprav na SP v Bolzanu začinili s prvo tekmo. Današnji nasprotniki so bili severni sosedje, ki so tudi še v zelo zgodnjem obdobju priprav in še nimajo na voljo vseh najboljših igralcev za SP elitne skupine čez mesec dni.

Začetek izbrancev selektorja Eda Terglava je bil tokrat v dvorani Tivoli odličen. V prvi tretjini so domači hokejisti, v vratih je bil tokrat Gašper Krošelj (na klopi pa kot drugi vratar Luka Kolin), dosegli tri gole in z všečno igro postavili temelje za uspešno nadaljevanje priprav.

Že v drugi minuti je plošček iz neposredne bližine za hrbet Maxa Zimmermanna zbezal Ken Ograjenšek, za 2:0 je v osmi minuti po podaji Martina Bohinca zadel Nik Simšič, v 12. pa je Anžetu Kuraltu do zadetka pomagal tudi avstrijski vratar, ko mu je plošček ušel iz rokavice v gol. Na drugi strani se je Krošelj izkazal z nekaj obrambami, tudi ob samostojnem prodoru Juliana Metzlerja v 14. minuti.

FOTO: Črt Piksi
FOTO: Črt Piksi

V nadaljevanju so gostje vzpostavili ravnotežje, tudi zaradi izključitev na slovenski strani, ob triminutni prednosti Avstrije po disciplinski kazni za Roka Macuha zaradi pretepa pa so gostje tudi prvič premagali Krošlja za 4:1. Že pred tem pa je na 4:0 povišal Jan Drozg, ko je bil na pravem mestu pred vrati po podaji Matica Töröka.

Avstrija je imela v zadnji tretjini rahlo terensko premoč, dosegla tudi drugi gol v 47. minuti tik po izteku nove slovenske kazni, pri domačih pa je imel lepo priložnost tokratni kapetan Robert Sabolič v 53., a je avstrijski vratar strel ubranil. Vseeno pa so Slovenci brez težav zadržali vodstvo in zmago, ki jo je še dodatno potrdil Žan Jezovšek po strelu iz obrata v 58. minuti.

Še pred začetkom dvoboja so se pri Hokejski zvezi Slovenije s priznanji zahvalili nekdanjim reprezentantom Boštjanu Goličiču, Luki Gračnarju, Klemnu Pretnarju in Luki Vidmarju, pa tudi sodniku Viktorju Trilarju, ki je danes sodil zadnjič v karieri.

Današnja tekma je bila sicer prva prijateljska od šestih pred SP, a obenem tudi edina domača. Vse preostale bodo Slovenci igrali v gosteh, najprej v petek v Beljaku, naslednji teden (18. in 19. aprila) proti Poljakom, 24. in 25. aprila pa še proti Franciji.

Komentarji: