Zlati vitezi so se znesli nad zvezdami

Hokejisti Vegas Golden Knights so s kar 6:0 na šesti tekmi premagalu zvezde iz Dallasa in se uvrstili v veliki finale lige NHL, kjer jih čaka Florida.
Fotografija: William Karlsson je dvema zadetkoma dodal še asistenco. FOTO: AFP
Odpri galerijo
William Karlsson je dvema zadetkoma dodal še asistenco. FOTO: AFP

Finale zahodne konference v ligi NHL je bil precej bolj zanimiv, kot je kazalo po treh tekmah, ko je Vegas že vodil s 3:0 v zmagah. A se Dallas, podobno kot Boston v ligi NBA, ni predal, borili so se naprej in dobili naslednji dve tekmi. Favorizirani Vegas je spoznal, da je vrag odnesel šalo, na šesti tekmi so s kar 6:0 premagali Dallas in se še drugič v zadnjih treh sezonah uvrstili v finale.

Tekme je bilo praktično konec že po 14 minutah, ko je semafor kazal 3:0 za zlate viteze, v naslednjih dveh tretjinah so delo le še mirno dokončali. Dva zadetka je dosegel Šved William Karlsson, izstopajoča vrlina Vegasa pa je širina njihovega igralskega kadra, saj goli lahko dežujejo z vseh strani. 

Vegas je zaklenil svoja vrata. FOTO: USA Today
Vegas je zaklenil svoja vrata. FOTO: USA Today

»Vsem nam je odleglo, da smo končno potrdili to vozovnico za finale. Odigrali smo najboljšo tekmo te končnice, zagotovo se pozna, da imamo širino, vsako tekmo igramo z vsemi štirimi napadi in zato bomo tudi v finalu nevarni,« ocenjuje Karlsson, z njim se strinja tudi napadalec Jack Eichel: »Vemo, da nas čaka težka bitka, a bomo nanjo pripravljeni. Florida igra zelo hiter hokej, njihov vratar je v izvrstni formi, zato bo to dobra hokejska partija.«

Besede Eichla so se navezovale na njihove naslednje tekmece, hokejiste Floride, ki so v finalni seriji vzhodne konference odpihnili Carolino s 4:0 v zmagah. Panterji so resda bili šele osmi nosilci v končnici, a v njej igrajo najbolj prepričljiv hokej in bodo tudi v finalu zelo nevarni, sploh če bo Sergej Bobrovski nadaljeval z neverjetnimi predstavami v golu. 

Prva tekma finala bo v noči na nedeljo v Vegasu. 

Dallas Stars - Vegas Golden Knights 0:6 (2:4 v zmagah)
Carrier 4, Karlsson 11, 43, Kolesar 14, Marchessault 31, Amadio 53.

Preberite še:

Komentarji: