Dallas v misijo nemogoče: poškodovana tako Dončić kot Irving

Dallas je izgubil obe tekmi v tej sezoni, na katerih sta manjkala Luka Dončić in Kyrie Irving.
Fotografija: Luka Dončić in Kyrie Irving bosta izpustila najmanj eno naslednjo tekmo Dallasa. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić in Kyrie Irving bosta izpustila najmanj eno naslednjo tekmo Dallasa. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports

Slovenski košarkarski zvezdnik v severnoameriški ligi NBA Luka Dončić bo zaradi poškodbe desnega gležnja, ki mu težave povzroča že dlje časa, izpustil gostujočo tekmo Dallasa proti Minnesoti. Ta bo na sporedu ob 2. uri v noči na četrtek po slovenskem času. Pri Dallasu bo zaradi poškodbe manjkal tudi Kyrie Irving. Irving bo še naprej odsoten zaradi težav s palcem na roki, so zapisali na spletni strani kluba iz Teksasa.

Preberite tudiVse kaže, da bo Luka Dončić kmalu igral v Las Vegasu

Kot so dodali, bodo Mavs na dvoboju proti prvourvrščeni zasedbi v zahodni konferenci še brez Derecka Livelyja, ki je na ponedeljkovi tekmi proti Orlando Magic utrpel zlom nosu. Novinca je s komolcem v obraz nenamerno udaril Wendell Carter ml.

Dallas obakrat izgubil brez prvih dveh adutov

Dončić bo sicer odsoten po treh izjemnih tekmah v nizu, v katerih je v povprečju dosegel 48,7 točke, 9,7 skoka in 13 podaj. Dallas je dve od treh tekem dobil, vključno z gostovanjem pri Atlanta Hawks, kjer je slovenski as blestel s kar 73 točkami. Z osebnim rekordom je popravil tudi rekord kluba in poskrbel za najboljši dosežek sezone v ligi, več točk na eni tekmi pa sta v zgodovini lige dosegla le legendarna Wilt Chamberlain (100 in 78) in Kobe Bryant (81).

Čeprav je Slovenec v tej sezoni igral ogromno minut, je bil vzdržljiv. Manjkal je le na sedmih tekmah, eno izmed teh je izpustil zaradi rojstva hčerke. Bo pa to tretja tekma v sezoni, v kateri bosta manjkala tako Dončić kot Irving. Dallas je pred tem obakrat izgubil, in sicer na gostovanjih pri Houstonu in Minnesoti.

Preberite še:

Komentarji: