Goran Dragić uradno podpisal novo pogodbo z Miamijem

Slovenski reprezentant Goran Dragić je z Miamijem podpisal petletno pogodbo, ki naj bi bila vredna 86 milijonov dolarjev.

Objavljeno
09. julij 2015 20.55
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Miami - Izvrstni slovenski reprezentant Goran Dragić je z moštvom Miami Heat danes tudi uradno sklenil novo petletno pogodbo. Pri Vročici niso želeli razkriti podrobnosti dogovora, na uradni strani lige NBA pa so zapisali, da je pogodba vredna 86 milijonov dolarjev (77,8 milijona evrov), kar je najdonosnejša pogodba v zgodovini slovenskega športa.

Ameriški mediji so že pretekli teden poročali, da bo Goran Dragić ostal na Floridi, vendar pa moštva lige NBA pred 9. julijem ne smejo sklepati pogodb s prostimi igralci, tako da je Miami svojemu organizatorju igre šele danes ponudil podpis pogodbe.

Predsednik Miamija Pat Riley je z navdušenjem sporočil, da bo »Gogi« tudi v prihodnjih letih igrah Vročico: »Zelo smo zadovoljni, da je podpisal novo pogodbo in da bo Miami njegov dom. S svojo hitrostjo, sposobnostmi in pregledom nad igro je idealen za vodjo naše ekipe, s katero želimo osvojiti nov naslov prvaka.«

Goran Dragić je ob podpisu pogodbe dejal: »Cilj je jasen, trudili se bomo v boju za vrh NBA. Mislim, da to ekipo čakajo neverjetne stvari. Sodim, da se nas bo balo veliko ekip. Vsak igralec v moštvu je pameten in sposoben, in prav vsak ima, jasno, en sam cilj, to je osvojitev naslova prvaka.«