Irving in Dončić junaka drame v Dallasu

Košarkarji Dallas Mavericks so z 48 točkami Kyrieja Irvinga in 37 Luke Dončića po podaljšku premagali Houston Rockets in si utrdili mesto v končnici lige NBA.
Fotografija: Luka Dončić je bil na pragu novega trojnega dvojčka. FOTO: Sam Hodde/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić je bil na pragu novega trojnega dvojčka. FOTO: Sam Hodde/AFP

Nora tekma v United Airlines Centru! Za 22 točk so košarkarji Dallasa zaostajali v prvem polčasu proti Houstonu, se še do odmora vrnili v igro, (66:71) v drugem polčasu teksaškega derbija lige NBA izenačili, tri minute pred koncem po košu Kyrieja Irvinga povedli s 121:120, v zadnji sekundi pa je Dante Exum s trojko izsilil podaljšek (129:129)), v katerem so Mavericks prišli do pomembne zmage v boju za končnico. Piko na i je pribil P. J. Washington s trojko minuto pred koncem. Izid je bil 147:136.

Dončić je dosegel 37 točk. FOTO: Sam Hodde/AFP
Dončić je dosegel 37 točk. FOTO: Sam Hodde/AFP

Junak tekme je bil Irving s 48 točkami. Slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je izpustil tekmo z Golden Stateom (zmaga s 108:106), je bil podobno razpoložen, Dosegel je 37 točk, 9 skokov in 11 asistenc.

»Gre le za zaupanje in razumevanje, da drug drugemu čuvamo hrbet,« je bil po tekmi zelo zadovoljen trener Jason Kidd, ki ni mogel prehvaliti nepopustljivosti Mavericks.

»Ne glede na to, kaj se dogaja, obstaja razumevanje, da igramo drug za drugega. Houston je prikazal svojo najboljšo predstavo, a smo mi izkoristili svoje priložnosti in našli pot do zmage. To je ta lepota, ki krasi našo slačilnico – nihče ni popustil, nihče ni obupal, nihče ni odnehal.«

Kyrie Irving je zrežiral preobrat. FOTO: Andrew Dieb/Reuters
Kyrie Irving je zrežiral preobrat. FOTO: Andrew Dieb/Reuters

Preberite še:

Komentarji: