Los Angeles Lakers brez prvih zvezdnikov blesteli v Bostonu

V odsotnosti LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa je pri Kalifornijcih je največ točk dosegel Austin Reaves. Boston izgubil 12. tekmo v sezoni.
Fotografija: Austin Reaves (desno) je v sloviti bostonski dvorani zasenčil tudi najboljšega domačlega ifgralca Jaysona Tatuma. FOTO: David Butler II/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Austin Reaves (desno) je v sloviti bostonski dvorani zasenčil tudi najboljšega domačlega ifgralca Jaysona Tatuma. FOTO: David Butler II/Usa Today Sports Via Reuters Con

Košarkarji Los Angeles Lakers so brez poškodovanih zvezdnikov Anthonyja Daviesa in LeBrona Jamesa presenetljivo dobili dvoboj rekordnih prvakov lige NBA proti Bostonu in zmagali s 114:105. Pri gostih iz Kalifornije je Austin Reaves dosegel 32 toč. Boston je izgubil 12. tekmo v sezoni in komaj tretjo doma.

Poleg Reavesa je še pet košarkarjev iz tabora jezernikov doseglo dvomestno število točk. Po tekmi je prvi strelec ekipe poudaril, da si je k srcu vzel neposredno sporočilo Jamesa po torkovem porazu proti Atlanti, ko je dejal: »Pojdite na parket in opravite svoje delo.«

»To je odlično sporočilo,« je Reaves po tekmi povedal za televizijo TNT: »In ker prihaja od najboljšega igralca vseh časov, bi po mojem mnenju to tudi morali storiti.«

Zadnji dvoboj ekip, ki si s po 17 naslovi prvaka delita rekord v prvenstvu NBA, je izgubil nekaj sijaja, potem ko so v taboru jezernikov na seznam poškodovanih umaknili Jamesa z bolečim levim gležnjem in Davisa s krči v kolku in poškodbo ahilove tetive.

Poleg tega sta moštvi na različnih poteh, ko se bliža premor za tekmo zvezd All-Star. Celtics so vodilni na vzhodu ter z najboljšim izkupičkom v ligi, Lakers pa so deveti v zahodni konferenci.

Tako so bili gledalci v bostonski dvorani TD Garden osupli, ko so gosti prevzeli nadzor v drugi četrtini. Boston, ki je ob polčasu zaostajal s 46:60, je v tretji četrtini zmanjšal zaostanek s 16 točk na šest, nato pa so se Lakers še pred zadnjo tretjino vrnili na sedem prednosti.

D'Angelo Russell in Jaxson Hayes sta za goste dosegla po 16 točk, Russell pa je dodal še osem skokov in 14 podaj. Reaves je dosegel sedem od 19 trojk Lakers.

Boston je s 23 točkami vodil Jayson Tatum. Kristaps Porzingis in Sam Hauser sta dosegla vsak po 17 točk, Jaylen Brown, ki so ga pred tekmo imenovali med rezerve za tekmo zvezd, pa jih je dosegel le osem.

Jalen Brunson je polnil koš Indiane. FOTO: Brad Penner/Usa Today Sports Via Reuters Con
Jalen Brunson je polnil koš Indiane. FOTO: Brad Penner/Usa Today Sports Via Reuters Con

Jalen Brunson na tekmo zvezd v strelski formi

V New Yorku pa je Jalen Brunson proslavil prvi izbor za tekmo zvezd s 40 točkami ter z vodilnim košem 1:46 minute pred koncem za zmago gostiteljev s 109:105 nad Indiano. To je bila za kratkohlačnike, ki so igrali brez poškodovanega Juliusa Randla, še deveta zaporedna zmaga.

»To je bilo zabavno,« je Brunson povedal množici v čustvenem intervjuju na igrišču: »Do konca smo se borili, človek. Tako je tudi treba. To je naša služba.«

Košarkarji Utaha so doma s 124:127 klonili proti Philadelphii, pri katerih je Tyrese Maxey dosegel kar 51 točk.

Domač poraz je doživeli tudi Memphis. Zmage s 108:101 se je veselili Cleveland, pri kateremu je bil s 25 točkami in sedmimi podajami najbolj razigran Donovan Mitchell.

To je bila za Cleveland še četrta zaporedna zmaga ter skupno 12. na zadnjih 13 tekmah. Caris LeVert je v vlogi rezervista dodal 16 točk, Jarrett Allen je končal pri 14 točkah in devetih skokih, Max Strus pa je k zmagi prispeval 11 točk in deset skokov.

Preberite še:

Komentarji: