Luka Dončić na spektakularen način zmlel Utah

Luka Dončić je prikazal nov fantastičen večer, v katerem je Dallas povsem nadigral Utah. Goran Dragić končal nastope v končnici.
Fotografija: Dallasov branilec Luka Dončić je bil vnovič predober za branilec Utaha. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Dallasov branilec Luka Dončić je bil vnovič predober za branilec Utaha. FOTO: Jerome Miron/Usa Today Sports

Ponoči sta bila aktivna oba kluba s slovenskima košarkarjema v končnici lige NBA. Brooklyn, čigar barve brani Goran Dragić, je doma igral z Bostonom, Dallas, v majici katerega igra Luka Dončić, pa je prav tako gostil Utah.

Luka Dončić je prikazal nov fantastičen večer. Ljubljančan je bil najboljši igralec večera, v katerem je Dallas povsem nadigral Utah, zmagal s 102::77 in si priigral vodstvo s 3:2 v seriji na štiri zmage. Dončić je zbral 33 točk (za dve 8:12, trojke 310, prosti meti 8:12), 13 skokov in 5 podaj v 32 minutah igre. Dallas je bil tokrat predober, igral je spektakularno, v tretji četrtini si je denimo dvakrat priigral po 33 točk naskoka pred gosti (79:46, 81:48).

Ljubljančan je samo v tretji četrtini dosegel 19 točk, več kot celotna ekipa Utaha, v zadnji pa se je znašel v središču, ko se je po neuspelem poskusu zabijanja zapletel s Hassanom Whitesideom. Ta ga je vrgel po tleh, kar je skoraj sprožilo množičen pretep med ekipama. Po vzpostavitvi reda na igrišču so sodniki izključili Whitesidea. »Nič resnega se ni zgodilo. To je končnica. Veliko bo pozornosti, a to ni bilo nič. Skušal sem zabiti, ni mi uspelo. To se dogaja v končnici,« je skušal po tekmi pomiriti zadevo Dončić.

Naslednja tekma v četrtek ob 20. uri

Naslednja tekma Dallasa bo zanesljivo pritegnila pred TV zaslone ogromno slovenskih ljubiteljev košarke v ligi NBA. Dallas bo namreč v sredo ob 4. uri zjutraj po našem času gostoval pri Utahu, tekma pa bi bila lahko že odločilna v boju za naslednji krog letošnje končnice.

image_alt
Povratnik Dončić nasmejan, toda od jeze se mu je kadilo iz ušes

Drugi Ljubljančan v ligi NBA? Brooklyn se je že poslovil od končnice, potem ko ga je Boston izločil s skupnim izidom 4:0. Goran Dragić je v današnji tekmi prispeval 10 točk (za dve 2:2, trojke 2:4), 8 skokov in 4 podaje v 24 minutah igre.

Preberite še:

Komentarji: