Dallas na prvi tekmi brez možnosti, odločil je prvi polčas

Košarkarji Los Angeles Clippers so pred tekmo ostali brez Kawhija Leonarda, a kljub vsemu brez težav, s 109:97 premagali Dallas, ki ni imel strelskega večera.
Fotografija: Prvi polčas je bil povsem v znamenju Los Angelesa in njihovih zvezdnikov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Prvi polčas je bil povsem v znamenju Los Angelesa in njihovih zvezdnikov. FOTO: Reuters

Košarkarji Dallasa bi v končnico lige NBA  težko krenili slabše, kot so. V prvem polčasu so dosegli zgolj 30 točk in to je bilo za uspeh v končnici veliko premalo. Los Angeles Clippers so prvo tekmo zasluženo dobili s 109:97, Luka Dončić je dosegel 33 točk in 13 skokov, a tudi on v ključnih trenutkih ni bil pri metu.

Odločil je slab začetek tekme gostov iz Teksasa, ki so v prvem polčasu dosegli le 30 točk, Clippers so tudi brez poškodovanega Kawhija Leonarda vodili s 56:30. Luka Dončić je v prvih 24 minutah za 11 točk potreboval kar 13 metov iz igre, zadel je le štiri. 

Jason Kidd je poskušal z menjavami, a ni našel odgovora na razigranega Jamesa Hardna, ki je z 20 točkami in 4 asistencami v prvem polčasu spomnil na najboljše čase v Houstonu, tudi Ivica Zubac je pod košem uganka za Dallas (12 točk, 10 skokov). V celi drugi četrtini je Dallas zmogel le skromnih 8 točk, iz igre so metali 9/40, kar je 22,5 odstotno.

Dončić je v drugem polčasu zadel nekaj metov od daleč, a jih ni uspel povezati v niz, ki bi Dallas pripeljal bližje tekmecem. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Dončić je v drugem polčasu zadel nekaj metov od daleč, a jih ni uspel povezati v niz, ki bi Dallas pripeljal bližje tekmecem. FOTO: Ronald Martinez/AFP

V drugem delu je Dallas vendarle zaigral nekoliko bolje, najprej se je prebudil Kyrie Irving, nato še Dončić, a to ni bilo dovolj za vrnitev proti razpoloženim gostiteljem. Nekajkrat je Dallas prišel na -15, bližje pa niso zmogli, vsakokrat je v drugem polčasu Paul George vzel stvari v svoje roke in prekinil nalete gostov. Končni rezultat je mnogo bolj izenačen, kot je kazalo v večjem delu tekme, kjer pravega dvoma o zmagovalcu od prve četrtine dalje ni bilo.

Dončić je tekmo končal s 33 točkami (11/26 iz igre, 4/12 za tri) in 13 skoki, Irving jih je dodal 31. Pri LA-ju je Harden tekmo končal z 28 točkami, George jih je zbral 22. Druga tekma v seriji bo prav tako v Los Angelesu v noči na sredo. 

»V drugem polčasu smo bili bolj fizični v obrambi. Tako bi morali igrati vso tekmo in iz tega moramo izhajati. Oni so igrali zelo dobro v obrambi in na to se moramo prilagoditi,« je po tekmi na novinarski konferenci povedal Dončić.

»Že res, da smo se pripravljali na to, da bo igral Kawhi Leonard, a to ne bi smelo vplivati na naš značaj. Oni so se brez njega zelo dobro znašli in izpeljali svoj načrt. Moramo biti osredotočeni vseh 48 minut, to je vendarle končnica,« je še razočarano dodal slovenski as.

Boston začel silovito

Na vzhodu so košarkarji Bostona upravičili vlogo favorita in na prvi tekmi s 114:94 premagali Miami. Gostje brez Jimmyja Butlerja in niso bili kos najboljši ekipi rednega dela.

Pri Bostonu je trojni dvojček dosegel Jayson Tatum s 23 točkami ter po desetimi skoki in podajami. Derrick White je dodal 20 točk, pri Miamiju pa je s 24 točkami izstopal Bam Adebayo.

Ponoči sta bila še dva obračuna. Milwaukee je bil s 109:94 boljši od Indiane, Oklahoma pa je s 94:92 premagala New Orleans.

V odsotnosti prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa je vajeti igre pri Milwaukeeju prevzel Damian Lillard in dosegel 35 točk, 23 jih je dodal Khris Middleton. Indiani ni pomagalo niti 36 točk in 13 skokov Pascala Siakama, prvi zvezdnik moštva Tyrese Haliburton pa je prispeval le devet točk.

Da so vse bolje postavljene ekipe na prvih tekmah slavile, je poskrbela Oklahoma. Ta je v tesni končnici ugnala New Orleans, ki je imel na tekmi met za zmago, a je po dobri obrambi CJ McCollum (20 točk) zgrešil.

Pri najboljši zasedbi zahodne konference v rednem delu je Shai Gilgeous-Alexander dosegel 28 točk, Chet Holmgren pa je 15 točkam dodal še 11 skokov in pet blokad. Pri pelikanih je Trey Murphy dosegel 21 točk.

Preberite še:

Komentarji: