Ob odsotnosti Luke Dončića sta norela Kyrie Irving in Tim Hardaway ml.

Oslabljeni Dallas je brez prvega zvezdnika, ki je počival zaradi poškodbe gležnja, končal niz šestih zmag New Yorka. Najučinkovitejša skupaj dosegla 76 točk.
Fotografija: Kyrie Irving (levo) je imenitno nadomestil vlogo vodje na parketu Luke Dončića in gostom iz New Yorka,med katerimi je prvič po odhodu iz Dallas igral tudi Jalen Brunson, nasul 44 točk. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Kyrie Irving (levo) je imenitno nadomestil vlogo vodje na parketu Luke Dončića in gostom iz New Yorka,med katerimi je prvič po odhodu iz Dallas igral tudi Jalen Brunson, nasul 44 točk. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports Via Reuters Con

Ameriški košarkar Kyrie Irving je dosegel osebni rekord sezone s 44 točkami, Tim Hardaway ml. jih je dodal 32, Dallas pa je brez superzvezdnika Luke Dončića v domači dvorani premagal New York s 128:124. Slovenec je tekmo izpustil zaradi poškodbe gležnja, v ekipi pa sta manjkala tudi Dereck Lively II. in Dante Exum.

Potem ko je Irving dosegel 20 točk v tretji četrtini, so Teksašani vodili s 115:96, nato pa so se tekmeci spet približali na 120:121 dobro minuto pred koncem po trojki Donteja DiVicenza.

Josh Green je 25 sekund pred koncem zadel trojko za zadnjo od svojih skupno 18 točk za domače vodstvo po treh skokih v napadu Dallasa s 124:120. Irving in Hardaway sta skupaj zadela štiri proste mete v zadnjih 11,1 sekunde in zapečatila zmago.

Luka Dončić je bil zaradi poškodbe gležnja le navijač. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports Via Reuters Con
Luka Dončić je bil zaradi poškodbe gležnja le navijač. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports Via Reuters Con

»Priti do treh skokov v napadu na tej točki je bilo ogromno,« je po tekmi dejal trener Dallasa Jason Kidd in dodal: »In potem je Josh zadel trojko. Pri njem ni bilo niti najmanjšega oklevanja, ko ga je žoga našla.«

Prvi strelec kratkohlačnikov je bil domačin Julius Randle z 32 točkami. Jalen Brunson, ki je prvič igral v Dallasu, odkar je julija 2022 zapustil Teksas kot prost igralec, je dosegel 30 točk.

New York je izgubil prvič na šestih tekmah, odkar se jim je 30. decembra pridružil OG Anunoby iz Toronta, ki je tokrat dosegel deset točk.

Naslednja tekma Dallas čaka v soboto, ko se bo na prvi od dveh zaporednih tekem pomeril z New Orleansom.

Brazilski Ronaldo, David Beckham in nekdanji zvezdnik San Antonia Tony Parker so bili del zvezdniške zasedbe športnikov v pariškem dvoboju Clevelanda in Brooklyna. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters
Brazilski Ronaldo, David Beckham in nekdanji zvezdnik San Antonia Tony Parker so bili del zvezdniške zasedbe športnikov v pariškem dvoboju Clevelanda in Brooklyna. FOTO: Sarah Meyssonnier/Reuters

V Parizu parada zvezdnikov

Liga NBA se je predstavila tudi evropskim navijačem. Donovan Mitchell je na tekmi v Parizu popeljal Cleveland do zmage proti Brooklynu s 111:102, ko je v dvorani Accor Arena pred 15.887 gledalci dosegel osebni rekord sezone, in sicer 45 točk.

Liga NBA večkrat igra tekme redne sezone zunaj Severne Amerike; po letih 2020 in 2023 je tekma že tretjič potekala v Parizu. Tokrat so igro spremljale športne in glasbene zvezde, kot so David Beckham, Ronaldo, Kylian Mbappe in Pharell Williams.

Preberite še:

Komentarji: