Novomeščani na ščitu tudi iz Črne gore

Košarkarji novomeške Krke so v 6. kolu lige Aba v gosteh izgubili proti Studentskemu centru s 70:84.
Fotografija: Jan Špan med eno od akcij. FOTO: SC Derby
Odpri galerijo
Jan Špan med eno od akcij. FOTO: SC Derby

Košarkarji novomeške Krke so v 6. kolu lige Aba v gosteh izgubili proti Studentskemu centru s 70:84 (18:16, 35:35, 54:64). Strateg Krke Gašper Okorn je pred gostovanjem v Črni Gori opozarjal, da jih čaka ekipa, pri kateri je težko napovedati, kdo je najbolj nevaren, vendarle pa je iz ekipe Andreja Žaklja izpostavil centra Kenana Kamenjaša. Prav ta je tudi opravil glavni del posla ob četrti zmagi domače ekipe v sezoni. Ta je do nje prišla po prevladi v drugem polčasu. Krka, ki je bila v prvem polčasu povsem enakovredna, pa je vpisala peti poraz.

Olimpija v soboto z Borcem

Ekipi sta v prvem polčasu pokazali izenačeno igro, v kateri razlika med njima nikoli ni znašala več kot tri točke. So pa domači, sicer zmagovalci superpokala tega tekmovanja, ta niz presekali kmalu v tretji četrtini, ko so povedli za pet točk in po Krkini minuti odmora že za sedem in tudi 12.

V zadnjih deset minut so Dolenjci vstopili z -10, po nekaj zgrešenih metih in napakah pa so bili osem minut pred koncem že 14 točk za tekmeci. Podobno prednost so gostitelji nato držali, jo na trenutke tudi povečali, tako da je bilo že približno pet minut pred koncem jasno, da bo zmaga ostala doma. Pri domačih je Kamenjaš dosegel 21 točk in zbral osem skokov, pri gostih je bil s 15 točkami in osmimi podajamo najbolj razpoložen Jan Špan. Krka bo v 7. kolu 13. novembra gostila Cibono, Olimpija pa bo v 6. kolu to soboto (19.00) gostila Borac iz Čačka.

Preberite še:

Komentarji: