Uspešen začetek Saša Filipovskega v Beogradu

Ljubljančan se je ob svoji premieri na klopi košarkarjev Partizana veselil zmage proti Zadru.
Fotografija: Pred Sašom Filipovskim je že novi derbi, v naslednjem kolu bo vodil Partizan proti Ciboni. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Pred Sašom Filipovskim je že novi derbi, v naslednjem kolu bo vodil Partizan proti Ciboni. FOTO: Leon Vidic/Delo

Že dan po uradni predstavitvi v srbski metropoli, kjer je slovenski košarkarski strokovnjak Sašo Filipovski postal trener Partizana, je bila na sporedu tekma lige ABA, v kateri so črno-beli ugnali tekmece iz Zadra z 78:63. Eden od nekdanjih derbijev jugoslovanskega košarkarskega prostora je že predstavljal pomembno uvodno nalogo za Ljubljančana, ki pa po koncu tekme ni skrival zadovoljstva ob razpletu.

Znanega vročega ozračja v dvorani, ki vedno spremlja dvoboje Partizana in Zadra, zaradi praznih tribun tokrat ni bilo, Filipovski pa je bil vesel zavoljo pravilnega pristopa svojih novih igralcev. "Res je še zgodaj, da bi podrobneje govoril o igralcih, nenazadnje smo pred to tekmo le trikrat skupaj trenirali, vesel pa sem, da je moštvo pokazalo pravi pristop. Tako smo uspešno prebili led proti tekmecem, ki ohranjajo energijo v igri, igrajo raznovrstno v napadu ter te prisilijo k zelo zbrani obrambi," je poudaril po svoji beograjski premieri novi Partizanov trener. Že v naslednjem kolu regionalnega tekmovanja ga čaka še ena od dolgoletnih klasik pod koši: gostovanje pri Ciboni v Zagrebu.

Preberite še:

Komentarji: