V Dallasu še iščejo pravo kemijo

Luka Dončić in soigralci so po porazu v Utahu zmajevali z glavami in priznali, da je veliko stvari narobe.
Fotografija: Luki Dončiću in soigralcem nikakor ne steče v novi sezoni, na 18 tekmah so bili poraženi že desetkrat. FOTO: Christian Petersen/AFP
Odpri galerijo
Luki Dončiću in soigralcem nikakor ne steče v novi sezoni, na 18 tekmah so bili poraženi že desetkrat. FOTO: Christian Petersen/AFP

»Ne vem, kaj naj rečem. Trenutno gre veliko stvari narobe, nismo pravi. Moramo se pobrati in igrati precej bolje,« je po četrtkovem tretjem zaporednem porazu Dallasa razočarano pojasnil Luka Dončić.

image_alt
Dallas nemočno opazoval deseto zaporedno zmago Utaha


Košarkarji Dallasa v novi sezoni nikakor ne najdejo pravega ritma. Na osemnajstih tekmah sezone so doživeli kar deset porazov in so šele na enajstem mestu zahodne konference. Kot zadnji jih je v svoji dvorani suvereno premagal Utah, ki je slavil že desetič zapored.

»Prvi polčas nas je ‘ubil’, nismo bili dovolj dobri v obrambi in komunikacija je bila slaba. V drugem polčasu smo se izboljšali, vendar pa moramo bolje igrati na začetku tekme,« je po porazu dejal glavni trener Rick Carlisle.

Ta je po dolgi odsotnosti znova lahko računal na Josha Richardsona, Doriana Finney-Smitha in Dwighta Powella. »Potrudili so se po najboljših močeh. Težko je, za njih predstavlja začetek. Današnja tekma je bila pomemben korak k vrnitvi v pravo kondicijsko stanje. Moramo graditi na tem,« je še dodal Carlisle.


Dončić poudarja, da potrebujejo več energije, Porzingis krivi pomanjkanje kemije


Pri Dallasu je bil ponovno strelsko razpoložen Luka Dončić (30 točk). Ljubljančan je z naskokom najboljši posameznik kluba v tej sezoni, saj ima najboljše povprečje v kar štirih kategorijah (točke, skoki, asistence, ukradene žoge).

»Trenutno gre veliko stvari narobe, nismo pravi. Moramo se pobrati in igrati precej bolje. Igrati moramo z več energije in bolj trdo,« je razmišljal Dončić. 
Kristaps Porzingis pravi, da v moštvu ne najdejo prave kemije. FOTO: Ronald Martinez/AFP
Kristaps Porzingis pravi, da v moštvu ne najdejo prave kemije. FOTO: Ronald Martinez/AFP


Njegov soigralec Kristaps Porzingis, ki se je vrnil po operaciji kolena in doslej igral na osmih tekmah, za slabe rezultate krivi kemijo: »Nimamo še prave kemije, ki jo iščemo. Mislim, da tudi nimamo jasno razdeljenih vlog. Smo talentirana skupina, a dokler ne bomo vsi igrali skupaj in obenem preživeli tudi nekaj časa tudi zunaj igrišča, ne bomo imeli tiste prave kemije.«

Dallas Mavericks bodo tudi svojo naslednjo tekmo igrali na gostovanju pri razpoloženem Utahu, nato pa jih čakata dve domači tekmi proti Phoenixu, ki je z 8 zmagami in 8 porazi na 9. mestu zahodne konference.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: