Čeferin: Ne vidim težav, če bi Angleži ukinili ligaški pokal

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v pogovoru za britanski časnik Daily Telegraph odprl več zanimivih tematik.
Fotografija: Aleksander Čeferin ima v letošnjem letu veliko izzivov. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Aleksander Čeferin ima v letošnjem letu veliko izzivov. FOTO: Jože Suhadolnik

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je v pogovoru za britanski časnik Daily Telegraph odprl več zanimivih tematik. Ponovil je svojo zavezanost k zaščiti evropskih tekmovanj pod dežnikom Uefe, v čemer ga podpira velika večina deležnikov v evropski nogometni družini. Izjema so Real Madrid, Barcelona in Juventus, slednjim pa je ponovil, da se bodo morali odločiti med ligo prvakov in superligo.

image_alt
Evropa se je dvignila za nogomet, ozka skupina sovražnih ljudi v Sloveniji ne


Čeferin je odgovoril tudi na vprašanje o ureditvi klubskih tekmovanj na Otoku. Gre predvsem za usodo angleškega ligaškega pokala (Carabao Cup) – tega ne smemo mešati z veliko uglednejšim pokalom FA, ki premore 150-letno tradicijo –, ki gre v nos mnogim boljšim klubom v Angliji. Klubi se namreč pritožujejo nad prevelikim številom tekem v eni sezoni.


»Gotovo bi bilo treba najti finančno nadomestilo za klube iz nižjih lig«


»To v resnici ni v moji pristojnosti in tovrstnih odločitev ne sprejemam jaz. Če bi se Angleži odločili za spremembo oziroma morebitno ukinitev ligaškega pokala, v tem ne bi videl težave. Mislim, da angleški nogomet ne bi utrpel škode. Gotovo pa bi bilo treba najti finančno nadomestilo za klube iz nižjih lig, ki imajo od ligaškega pokala največ,« je ocenil Čeferin. Vprašanje je bilo del tematike o reformi evropskih klubskih tekmovanj po letu 2024, ko se najboljšim na stari celini obeta več tekem v ligi prvakov.

Po izračunih Angležev ligaški pokal, tekmovanje s 60-letno tradicijo, klubom prinese približno sto milijonov evrov letno, vsoto pa si razdelijo vsi, tudi manjši klubi in slednjim to seveda pomeni veliko.

Preberite še:

Komentarji: