Čeferina podprli tudi Estonci

Predsedniku NZS Aleksandru Čeferinu je podporo na volitvah za predsednika UEFA izrekla še ena nacionalna zveza.

Objavljeno
09. junij 2016 19.15
Aleksander Čeferin
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Potem ko je včeraj predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin tudi uradno napovedal svojo kandidaturo za novega predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA) in s konference v Rusiji prišel s podporo 13 članic, je danes prejel še en dodaten glas. Na volitvah, ki bodo 14. septembra v Atenah, ga bodo podprli tudi Estonci.

Estonska nogometna zveza je o podpori Čeferinu odločila na zasedanju izvršnega odbora, predsednik zveze Aivar Pohlak pa je ob tej priložnosti povedal: »Čeferinova vizija prihodnosti UEFA in evropskega nogometa se sklada z našo in popolnoma naravno je, da mu izrazimo podporo. Evropska nogometna organizacija potrebuje vodjo z dolgoročno in jasno vizijo, ne pa nekoga, ki bi jo le vodil do konca mandata.«

Tako ima prvi mož slovenskega nogometa na svoji strani že 19 nacionalnih nogometnih zvez. Prve so ga podprle Švedska, Norveškja, Danska in Finska, sledila je Italija, nato 13 vzhodnih držav, med njimi tudi Rusija in Turčija, Čeferin pa lahko pričakuje, da jim bo sledila še kakšna, predvsem z območja, ki se je doslej že izreklo zanj.