Conte: Čaka nas še veliko dela

Trener Juventusa Antonio Conte je bil zadovoljen z igro svojega moštva proti Realu, a ve, da ga čaka še težko delo.

Objavljeno
06. november 2013 10.35
Italy Soccer Champions League
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Torino - Italijanski državni prvak Juventus je na včerajšnji tekmi lige prvakov osvojil točko proti madridskemu Realu in tako izboljšal svoje izhodišče za preboj v osmino finala.

Torinčani so s tremi točkami na zadnjem mestu v skupini B - za Galatasarayjem in Københavnom zaostajajo le za točko -, do konca skupinskega dela pa bodo gostili København in odšli v »turški pekel« k Galatasarayju.

A pri Juventusu se včeraj niso obremenjevali s svojim trenutnim položajem, saj so se bolj posvečali dobri igri, ki jim vliva upanje za prihodnje dvoboje.

»Moje moštvo je igralo odlično. To je bila za nas že šesta tekma v 18 dneh, zato so bili igralci razumljivo tudi nekoliko utrujeni. V dosedanjem delu nismo osvojili toliko točk, kolikor smo si jih dejansko zaslužili, a ko se pomeriš z Realom, ki lahko izid obrne v svoj prid le v nekaj minutah, ne moreš veliko storiti. Čaka nas še veliko dela, a na igrišču smo dokazali, da se lahko približamo najboljšim ekipam. V tem tekmovanju še nismo reki zadnje besede in po dvoboju z Realom smo nedvomno postali močnejši,« je bil optimističen trener Juventusa Antonio Conte.

Tudi izkušeni vratar »stare dame« Gianluigi Buffon verjame v napredovanje svojega moštva: »Smo v podobnem položaju kot lani (Juventus je na prvih treh tekmah pretekle sezone vknjižil tri neodločene izide, op. p.). Lahko obžalujemo izgubljene točke, vendar ne te proti Realu, saj ne more veliko moštev igrati na istem nivoju kot oni. København je z zmago proti Galatasarayju dokazal, da nima slabe ekipe, v naslednji tekmi jih bomo morali premagati. To ne bo lahko in ne verjamem, da bo Galatasaray zagotovo izgubil proti Realu,« je razmišljal Buffon.

Manchester City in Bayern že v osmini finala

Angleški Manchester City si je po dveh neuspešnih sezonah tokrat le zagotovil napredovanje v osmino finala lige prvakov. Trener sinjemodrih Manuel Pellegrini pa se noče zadovoljiti le s tem dosežkom, temveč želi tudi prvo mesto v skupini, ki je trenutni v lasti branilca naslova Bayerna:

»Napredovanje je prvi in zelo pomemben korak, saj je klub v zadnjih dveh sezonah izpadel že po skupinskem delu tekmovanja. S tem smo uresničili prvi cilj, vendar to ni bil edini, zdaj si želimo tudi osvojiti prvo mesto v skupini, za kar bomo morali zmagati na gostovanju v Münchnu,« je dejal Pellegrini.

Njegovo moštvo bo v zadnjih dveh tekmah najprej gostilo češko Viktorio iz Plzna, za konec pa jih čaka težko gostovanje pri branilcu naslova Bayernu, ki je s stoodstotnim izkupičkom na vrhu skupine D in se je že uvrstil v osmino finala.