Eintracht zadal Leipzigu prvi domači poraz v sezoni

Moštvo Benjamina Šeška in Kevina Kampla je v 17. kolu nemške lige izgubilo proti Eintrachtu iz Frankfurta.
Fotografija: Nogometaši Eintrachta so proslavili gol Ansgarja Knauffa. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Nogometaši Eintrachta so proslavili gol Ansgarja Knauffa. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Nogometaši Leipziga so v 17. kola nemške lige doma izgubili z 0:1 proti Eintrachtu iz Frankfurta. Za Leipzig je bil to prvi domači poraz v sezoni. Bayer je potrdil vodstvo na lestvici z zmago z 1:0 v Augsburgu.

Leipzig Benjamina Šeška, ki je igral do 68. minute, in Kevina Kampla, ki je bil na igrišču vso tekmo, je imel precej več žogo v posesti, zbral tudi približno petkrat več strelov, a na koncu je odločil zadetek Ansgarja Knauffa iz sedme minute.

Vodilni Bayer Leverkusen, ki še ne pozna poraza v ligi, je gostoval v Augsburgu in do novih treh točk prišel v 94. minuti, ko je zadel Exequiel Palacios. Bayer je imel na tem obračuni še izdatnejšo premoč, ki pa mu je pred tem ni uspelo unovčiti.

Köln in Heidenheim sta igrala 1:1, tako kot tudi Mainz in Wolfsburg, medtem ko sta se Freiburg in Union Berlin razšla z 0:0.

Borussia Dortmund je v zadnjem sobotnem dvoboju v gosteh premagala Darmstadt s 3:0 z goli Juliana Brandta (24.), Marca Reusa (78.) in Youssoufe Moukoka (90+2). V petek je drugouvrščeni Bayern s 3:0 odpravil Hoffenheim, Jamal Musiala se je dvakrat vpisal med strelce, za končni izid je poskrbel Harry Kane.

Preberite še:

Komentarji: