Giroud: Včasih imaš občutek, da se lahko zgodi karkoli

Francoz Olivier Giroud je proti Sevilli dosegel kar štiri gole in odvzel mejnik slovenskemu reprezentantu Josipu Iličiću.
Fotografija: Olivier Giroud je dosegel vse štiri gole svojega moštva pri zmagi nad Sevillo. Foto Cristina Quicler/AFP
Odpri galerijo
Olivier Giroud je dosegel vse štiri gole svojega moštva pri zmagi nad Sevillo. Foto Cristina Quicler/AFP

Sredina tekma lige prvakov med Sevillo in Chelseajem bo ostala v posebnem spominu francoskemu napadalcu Olivierju Giroudu, ki je poskrbel za nov mejnik v tem elitnem tekmovanju.

image_alt
Strelski kralj Cristiano Ronaldo še močneje pobegnil Lionelu Messiju


Veteran v vrstah londonskega kluba je namreč pri 34 letih in 63 dneh zabil kar štiri gole na eni sami tekmi in postal najstarejši nogometaš s tem dosežkom, za seboj je pustil dosedanjega rekorderja, slovenskega reprezentanta Josipa Iličića (32 let, 41 dni). Zanimivo, tudi »Jojo« je svoj rekord postavil v Španiji, le da v Valencii.

Giroud se je sinoči v napadu izkazal z raznovrstnimi zaključki, saj je enega izmed golov zabil z levo nogo, drugega z desno, tretjega z glavo in zadnjega iz najstrožje kazni.

Glavni junak tekme je po izjemni predstavi povedal: »Ko sem na igrišču, sem najsrečnejši človek. Poskušam le opraviti svoje delo, biti potrpežljiv in verjeti. Ekipi poskušam prispevati nekaj drugačnega in včasih imaš občutek, da se lahko zgodi karkoli. To je bila ena izmed teh noči. Nogomet igraš ravno zato, da pišeš odlične zgodbe. Sem ponosen, soigralci so mi priskrbeli odlične asistence, jaz pa sem poskušal dokončati delo,« je bil presrečen Giroud.

Svojega soigralca je po tekmi pohvalil kapetan Londončanov Cesar Azpilicueta: »Take stvari se zgodijo zavoljo trdega dela. Za zgled nam je prav vsak dan, je svetovni prvak in trdo dela vsak dan. Zelo sem vesel zanj, da je nagrajen za svoje delo,« je o francoskem napadu povedal Azpilicueta in si za te besede prislužil objem Francoza.

Zadnji igralec Chelseaja, ki je na eni tekmi dosegel štiri gole, je bil Giroudov sedanji trener Frank Lampard leta 2010: »Zelo sem vesel zanj, doseči štiri gole na tekmi lige prvakov je fantastičen dosežek. Je izjemen profesionalec. Ob prihodu v klub sem takoj začutil njegovo pozitivnost glede treniranja in kako želi vplivati na ljudi, ne glede na to, ali je v začetni postavi ali ne. Je vzor za ostale igralce, ki ne igrajo vedno, kar se pri nas, ki imamo v članskem moštvu več kot 20 igralcev, seveda dogaja, da trdo trenirajo in da ko dobijo priložnost, se izkažejo, kot se je on nocoj. Glede na okoliščine je bila popolna predstava,« je svojega varovanca pohvalil Lampard.

 
United, PSG in Leipzig v boju za dve vstopnici
 
V skupini H se v zadnjem kolu obeta ogorčen boj za napredovanje, saj imajo Manchester United, PSG in Leipzig po 9 točk, zadnji pa je že odpisani Istanbul Bašakšehir.

Parižani so se na Old Traffordu maščevali Unitedu za poraz v Parizu, njihov glavni trener Thomas Tuchel pa je dal vedeti, da se ne bodo sprostili, dokler ne uresničijo cilja: »Skorajšnje napredovanje ni isto kot napredovanje. Naredili smo velik korak k temu, vendar pa ne bom dopustil, da si kdo domišlja, da nam je že uspelo. Narediti moramo še zadnji korak in pri tem moramo imeti enako mentaliteto in odnos,« je bil jasen Tuchel, ki bo s svojim moštvom na zadnji tekmi gostil Istanbul Bašakšehir.

Rdeči vragi so imeli dovolj priložnost za osvojitev najmanj točke in potrditve napredovanja, vendar pa so bili premalo učinkoviti in bodo tako o svoji usodi odločali na tekmi z Leipzigom Kevina Kampla, na kateri jim zadostuje neodločen izid. Njihov trener Ole Gunnar Solskjær je optimistično razmišljal: »Seveda smo razočarani, da nismo napredovali že nocoj. Usoda še vedno v naših rokah, če zmagamo v Leipzigu, bomo napredovali. Predstavo z domače tekme proti Leipzigu lahko izkoristimo v svoj prid. Dobro smo igrali v obrambi in bili učinkoviti v napadu.«

Svoje načrte imajo tudi pri Leipzigu, pri katerem so s tesno zmago nad Bašakšehirjem zadržali lepe možnosti za napredovanje: »Zmaga krepi samozavest. Želeli smo, da bi bila zadnja tekma kot finale. To nam je uspelo, napredovanje imamo v svojih rokah,« je dejal trener Julian Nagelsmann.


Ronaldo se je približal Peleju in Bicanu


V skupini G sta Barcelona in Juventus svoje delo opravila brez težav. Katalonci so brez Lionela Messija premagali Ferencvaros Mihe Blažiča, medtem ko je Juventus s Cristianom Ronaldom gladko premagal Dinamo Kijev Benjamina Verbiča.

Portugalski zvezdnik Ronaldo je dosegel drugi gol v Torinu, to pa je bil že njegov jubilejni 750. zadetek v karieri (za klub in reprezentanco). Na večni lestvici sta pred njim zgolj Pele (757) in Josef Bican (759).

»750 golov, 750 veselih trenutkov, 750 nasmehov na obrazih naših navijačev. Zahvala vsem igralcem in trenerjem, ki so mi pomagali doseči to izjemno številko, hvaa vsem zvestim navijačem, zaradi katerih delam še bolj trdo vsak dan,« je na družabnih omrežjih zapisal Ronaldo.

Njegov soigralec Leonardo Bonucci se je ob dosežku Portugalca pošalil: »Ničesar nismo pripravili za proslavitev njegovega 750. gola, mogoče pa bo on naredil nekaj posebnega za nas. Samo šalim se, z zadovoljstvom se veselimo njegovih dosežkov, veseli smo, da smo lahko del njegove neverjetne kariere.«

Preberite še:

Komentarji: