Rožman odstopil po porazu s Hajdukom

V 23. kolu hrvaškega prvenstva je Rijeka izgubila proti Hajduku z 0:1, po tekmi pa je s trenerskega položaja odstopil Simon Rožman.
Fotografija: Simon Rožman je odstopil po ligaškem porazu s Hajdukom. FOTO: Vlado Kos/Cropix
Odpri galerijo
Simon Rožman je odstopil po ligaškem porazu s Hajdukom. FOTO: Vlado Kos/Cropix

Slovenski nogometni strokovnjak Simon Rožman ni več trener hrvaškega prvoligaša Rijeke. Rožman je odstopil ponudil po današnjem prvenstvenem porazu proti Hajduku, uprava kluba pa je odstop sprejela.

Rožman je na Reko prišel konec septembra 2019 in s klubom leta 2020 osvojil hrvaški pokal, v tej sezoni pa se je Rijeka prebila tudi v skupinski del evropske lige.

Klub je nato zabredel v rezultatsko krizo, saj je že pet zaporednih tekem brez zmage in ima na četrtem mestu le še tri točke prednosti pred Hajdukom, zato se je Rožman s klubom dogovoril za konec sodelovanja.



Hajduk je zgolj v tem mesecu dvakrat zmagal na Rujevici. Desetega februarja je na prestavljeni tekmi 5. kola zmagal z 1:0, tudi danes pa se je tekma na istem prizorišču končala z identičnim rezultatom.

Hajduk je povedel v 72. minuti z golom Umuta Nayirja. Rečani so imeli nato v sodniškem podaljšku na voljo enajstmetrovko, vendar je strel Franka Andrijaševića ustavil Lovre Kalinić in poskrbel za zmago svojega moštva.

Pri domačih je Adam Gnezda Čerin začel v prvi enajsterici in igrišče zapustil v 60. minuti.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: