Jorge Jesus po Janu Oblaku in Benfici spet v klub s Slovencem

Slovenski nogometni reprezentant Miha Zajc bo tako kot v minuli sezoni spet sodeloval s portugalskim trenerjem. K Fenerbahčeju prihaja slovito ime.
Fotografija: Navijač Flamenga s podobo Jorgeja Jesusa, ki je nekaj časa uspešno treniral tudi brazilskega velikana iz Ria de Janeira. FOTO: Sergio Moraes/Reuters
Odpri galerijo
Navijač Flamenga s podobo Jorgeja Jesusa, ki je nekaj časa uspešno treniral tudi brazilskega velikana iz Ria de Janeira. FOTO: Sergio Moraes/Reuters

Iz turškega nogometnega kluba Fenerbahče so sporočili, da bo izkušeni portugalski strateg Jorge Jesus v prihajajoči sezoni vodil prvoligaša iz Istanbula, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sedeminšestdesetletnik je kot trener s portugalsko Benfico osvojil tri naslove državnega prvaka, nazadnje pa je leta 2019 z brazilskim Flamengom osvojil pokal Libertadores. Portugalec je pred prihodom v Turčijo še drugič v svoji karieri vodil Benfico, vendar jo je po seriji slabih rezultatov in slabem odnosu z igralci decembra zapustil.

V istanbulski klub bo skušal pripeljati prvo lovoriko po letu 2014. V lanski sezoni je pod vodstvom Ismaila Kartala Fenerbahče v državnem prvenstvu končal na drugem mestu. Pri Benfici je Jesus eno sezono sodeloval tudi z Janom Oblakom, ki mu je ponudil priložnost na 26 tekmah, zdaj bo združil moči s še enim slovenskim reprezentantom Miho Zajcem, za katerim je zelo dobra sezona v Istanbulu, v kateri je Fener kljub številnim pretresom na in ob zelenici na koncu osvojil drugo mesto z osmimi točkami zaostanka za prvakom Trabzonsporjem. Istanbulski velikan je sredi sezone končal sodelovanje s Portugalcem Vitorjem Pereiro, za katerega je bila to druga etapa v klubu, drugo polovico sezone je ekipo precej uspešneje vodil Ismail Kartal.

Preberite še:

Komentarji: