Nantes zahteva izplačilo milijonov za prestop nesrečnega Emiliana Sale

Novica je prišla v času, ko se skušajo reševalci v Rokavskem prelivu dokopati do trupla, odkritega v strmoglavljenem letalu.
Fotografija: Kot piše BBC, je klub iz Cardiffa plačilo za prestop Emiliana Sale zadrževal z razlogom, da še obravnavajo dokumentacijo, francoski klub pa naj bi, če izplačila ne bo v desetih dneh, grozil s tožbo. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Odpri galerijo
Kot piše BBC, je klub iz Cardiffa plačilo za prestop Emiliana Sale zadrževal z razlogom, da še obravnavajo dokumentacijo, francoski klub pa naj bi, če izplačila ne bo v desetih dneh, grozil s tožbo. FOTO: Stephane Mahe/Reuters

Nogometni klub Nantes od Cardiff Cityja zahteva izplačilo več kot 15 milijonov britanskih funtov, kolikor je znašala cena prestopa Emiliana Sale v ta nogometni klub v Walesu pred tragedijo s strmoglavljenjem letala, na katerem je bil s pilotom Davidom Ibbotsonom, poroča BBC.

Novica prihaja v času, ko v Rokavskem prelivu poteka akcija, v okviru katere bodo skušali iz potopljenega letala Piper Malibu dvigniti truplo, ki so ga odkrili v njem. Ali gre za nesrečnega nogometaša ali pilota, bo sicer javnosti znano šele, ko bosta to odobrili njuni družini.

Kot piše BBC, je klub iz Cardiffa plačilo zadrževal z razlogom, da v njem še obravnavajo dokumentacijo, francoski klub pa naj bi, če izplačila ne bo v desetih dneh, grozil s tožbo. BBC navaja tudi možnost, da bo izplačevanje potekalo po obrokih, in sicer v treh letih.

Ob tem navaja, da so v Cardiffu »presenečeni«, da prihaja zahteva po denarju z druge strani Rokavskega preliva ravno v času, ko poteka omenjena akcija, ki bi lahko potrdila tragedijo argentinskega nogometaša.



 

Komentarji: