Milan na pragu scudetta, Inter po zmagi na Sardiniji še upa

Nogometaši Milana so v 37. kolu serie A v nedeljo premagali Atalanto z 2:0, toda večerna zmaga Interja v Cagliariju (3:1) pomeni, da ni še nič odločenega.
Fotografija: Ante Rebić (levo) in Brahim Diaz (desno) proslavljata s Theom Hernandezom (v sredini). FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Ante Rebić (levo) in Brahim Diaz (desno) proslavljata s Theom Hernandezom (v sredini). FOTO: Miguel Medina/AFP

Na svojem štadionu San Siro so Milančani v drugem polčasu strli Atalanto, pri kateri za nastop tudi tokrat ni kandidiral Josip Iličić. V 56. minuti je bil najprej natančen Rafael Leão, v 75. pa je za končnih 2:0 zadel Theo Hernandez.

Milan ima pred zadnjim kolom kljub temu še vedno le dve točki naskoka pred mestnim rivalom Interjem, ki je namreč na Sardiniji s 3:1 premagal Cagliari in odločitev o prvaku prestavil na zadnje kolo. Za zmago črno-modrih je v 25. minuti najprej zadel Matteo Darmian, v 51. in 85. minuti pa se je pod 20. in 21. gol v tej sezoni podpisal Lautaro Martinez. Za Cagliari, ki se krčevito bori za obstanek in za trenutno 17. Salernitano zdaj zaostaja dve točki, je bil v 54. minuti natančen Haralampos Likojanis.

V zadnjem kolu bo sicer Inter gostil Sampdorio, Milan pa odhaja k Sassuolu.

Napoli do zmage na zadnji domači tekmi Insigneja

Lorenzo Insigne je na 433. tekmi za Neapeljčane prispeval 122. gol na svoji zadnji domači tekmi na štadionu Diega Maradone v dresu Napolija. Zabil ga je v 65. minuti za 2:0 v drugem poskusu z enajstmetrovke, dosojene po roki v kazenskem prostoru gostov. Prvič je zadel vratnico, a je odbito žogo v mrežo pospravil podajalec pri prvem zadetku Giovanni Di Lorenzo, ki pa je prehitro stekel v kazenski prostor, tako da so kazenski strel morali ponoviti.

Prvi zadetek za Napoli je dosegel Victor Osimhen (32.), rezervist Stanislav Lobotka je v 81. minuti postavil končni izid. Napoli je tretji na prvenstveni lestvici, dve točki zaostaja za Interjem in štiri za vodilnim Milanom. Pred tem je Bologna doma izgubila s Sassuolom z 1:3 (0:1), dva gola je v dvoboju ekip s sredine lestvice dosegel Gianluca Scamacca.

Predzadnje kolo v serie A se bo končalo v ponedeljek, ko bosta na sporedu tekmi Sampdoria – Fiorentina in Juventus – Lazio.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: