Milan s 15-letnikom in Napoli korak bližje vodilni dvojici

V 13. kolu italijanskega nogometnega prvenstva Neapeljčani v gosteh ugnali Atalanto, Milan doma Fiorentino.
Fotografija: Petnajstletni Franceso Camarda je v dresu Milana zaigral od 83. minute dalje in s tem postal najmlajši nogometaš, ki je zaigral v italijanski elitni ligi. FoOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Odpri galerijo
Petnajstletni Franceso Camarda je v dresu Milana zaigral od 83. minute dalje in s tem postal najmlajši nogometaš, ki je zaigral v italijanski elitni ligi. FoOTO: Alessandro Garofalo/Reuters

Nogometaši Milana in Napolija so se v 13. kolu italijanskega prvenstva približali vodilnemu Interju in Juventusu, ki ju v nedeljo čaka veliki derbi v Torinu. Obenem pa sta ekipi iz Milana in Neaplja pridobili pomembno prednost pred zasledovalci.

Branilci naslova iz Neaplja so na gostovanju ugnali petouvrščeno Atalanto z 2:1 (1:0) in začasno napredovali na tretje mesto na razpredelnici.

Junak tekme v Bergamu je bil Makedonec Eljif Elmas, ki je v 79. minuti dosegel odločilni gol. Pred tem so gostje v prvem delu povedli preko Gruzijca Hviče Kvaratšelie (44.), v drugem delu pa je poravnal Nigerijec Ademola Lookman (53.).

Zvečer se je na tretje mesto vrnil Milan, ki je šestouvrščeno Fiorentino ugnal z 1:0. Gol je z enajstmetrovke v sodnikovem podaljšku prvega polčasa dosegel Theo Hernandez. Pred tem je Fabiano Parisi v kazenskem prostoru nepravilno ustavil Nigerijca Samuela Chukwuezea.

Tekma pa se bo zapisala v anale tudi zaradi 15-letnega Francesca Camarde, ki je v dresu Milana zaigral od 83. minute dalje in s tem postal najmlajši nogometaš, ki je zaigral v italijanski elitni ligi. Camarda je v soboto bil star 15 let, osem mesecev in 15 dni.

Komentarji: