Nogometna tržnica: Higuain izbral Napoli

Argentinski napadalec Gonzalo Higuain bo iz Reala prestopil k Napoliju, Arsenal želi Luisa Suareza.

Objavljeno
24. julij 2013 10.30
FBL-ENG-ESP-LIGA-BOURNEMOUTH-REAL MADRID-FRIENDLY
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Neapelj - Argentinski napadalec madridskega Reala Gonzalo Higuain bo danes v Neaplju dokončal svoj prestop k italijanskemu prvoligašu Napoliju, vreden 37 milijonov evrov.

Evropski mediji so 25-letnega nogometaša dolgo časa povezovali z londonskim Arsenalom, a se je Higuain naposled odločil za Napoli, kateremu sta se med tem prestopnim rokom že pridružila njegova nekdanja soigralca pri Realu, Raul Albiol in Jose Maria Callejon.

Pri Napoliju bodo z Higuainovim prihodom poskušali zapolniti vrzel v napadu, ki je nastala z odhodom Urugvajca Edinsona Cavanija. Neapeljsko moštvo je zanj s strani Paris Saint-Germaina prejelo kar 64 milijonov evrov, kar zaenkrat dobro izkorišča, saj je poleg Albiola in Callejona v svoje vrste med drugimi pripeljalo brazilskega vratarja Rafaela (Santos), belgijskega krilnega nogometaša Driesa Mertensa (PSV) in kolumbijskega vezista Pabla Armera (Udinese).

Poleg Higuaina se bo danes Napoliju pridružil tudi španski vratar Jose Reina, ki bo v sezoni 2013/2014 igral kot posojen nogometaš Liverpoola.

Arsenal želi Suareza

Londonski Arsenal, ki mu ni uspelo kupiti argentinskega napadalca Gonzala Higuaina, si te dni že prizadeva za nakup urugvajskega napadalca Luisa Suareza.

Topničarji so njegovemu moštvu Liverpool včeraj že poslali bogato ponudbo v višini 40 milijonov funtov, ki pa so jo 18-kratni državni prvaki zavrnili. Točen znesek Arsenalove ponudbe je 40 milijonov in en funt, s čimer so aktivirali nogometaševo odkupno klavzulo, ker pa je znesek višji od 40 milijonov funtov, bodo morali Liverpoolčani obvestiti Suareza o prejeti ponudbi.

Trener Liverpoola Brendan Rodgers je po prejeti ponudbi sporočil, da tudi za ta znesek ne namerava prodati svojega 26-letnega napadalca, ki je javno spregovoril o svojih težavah z britanskimi mediji, zaradi katerih bi rad zapustil Anglijo.

»Paris Saint-Germain je za Edinsona Cavanija plačal 55 milijonov funtov, Luis pa sodi v njegov razred največjih nogometnih talentov. Prvo ponudbo Arsenala, vredno 35m, smo zavrnili, četudi pa bi se vrnili s takšnim zneskom, kot ga je PSG odštel za Cavanija, jim ne bi zagotovil Suareza, saj imamo z njim velike načrte,« je povedal Rodgers.

Na ponudbo Arsenala se je na svoj način odzval tudi lastnik Liverpoola John W. Henry, ki je na socialnem omrežj Twitter zapisal: »Kaj mislite, da kadijo na Emiratih (štadionu Arsenala, op. p.)?«

 

PSG prodal Gameira Sevilli

Francoski prvak Paris Saint-Germain se je odločil za prodajo napadalca Kevina Gameira, ki bo kariero nadaljeval pri Sevilli. Špansko moštvo je za 26-letnega nogometaša plačalo 10 milijonov evrov odškodnine.

Premožni Parižani so zelo dejavni v tem prestopnem roku in so se okrepili z branilcema Marquinhosom (Roma) in Lucasom Dignejem (Lille), kot tudi z napadalcem Edinsonom Cavanijem (Napoli), tako da na Gameira niso več računali.

Francoski napadalec bo dobrodošla okrepitev Seville, ki je letošnje poletje prodala Jesusa Navasa in Alvara Negreda, oba angleškemu Manchester Cityju.

Lowe na Kitajsko

Brazilski napadalec Vagner Silva de Souza, poznan pod vzdevkom Vagner Lowe, se bo iz moskovskega CSKA preselil na Kitajsko k moštvu Shandong Luneng Taisan.

Ruski klub je sprva hotel zadržati 29-letnega napadalca, s katerim ima sklenjeno triletno pogodbo, vendar je bila ponudba v višini 12 milijonov evrov enostavno predobra, da bi jo lahko zavrnil.

Vagner Lowe je za moskovsko moštvo igral med letoma 2004 in 2011, vmes nosil dres Palmeirasa in Flamenga, nato pa se letos znova vrnil k CSKA-ju, za katerega je na 269 tekmah dosegel 124 golov.