Milan po zmagi nad Napolijem diha za ovratnik Juventusu

Inter v 24. kolu italijanskega nogometnega prvenstva s polnim izkupičkom v gosteh pri Romi.
Fotografija: Theo Hernandez in Rafael Leao sta uspešno sodelovala pri golu Milana. FOTO: Isabella Bonotto/AFP
Odpri galerijo
Theo Hernandez in Rafael Leao sta uspešno sodelovala pri golu Milana. FOTO: Isabella Bonotto/AFP

Nogometaši Milana so v 24. kolu italijanskega prvenstva premagali Napoli z 1:0. Zasedba iz Lombardije ima tako le še točko zaostanka za drugouvrščenim Juventusom, ki se bo v ponedeljek ob 20.45 pomeril z Udinesejem. Vodilni Inter ima po nepopolnem krogu sedem točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem iz Torina.

Milančani so na San Siru premagali zadnje prvake serie A iz Neaplja. Edini gol na tekmi so nogometaši domačega trenerja Stefana Piolija dosegli v 25. minuti, po podaji Portugalca Rafaela Leaa je zadel Francoz Theo Hernandez.

V izdihljajih tekme je glavni sodnik Daniele Doveri dosodil enajstmetrovko za Neapeljčane, po posredovanju VAR pa je razveljavil svojo odločitev in ostalo je pri tesni zmagi domačega moštva.

Pred današnjim osrednjim dvobojem v Milanu je Fiorentina visoko premagala Frosinone s 5:1, Bologna Lecce s 4:0, četrtouvrščena Atalanta iz Bergama pa Genoo s 4:1. Monza in Verona sta se razšla brez golov.

Alessandro Bastoni je v večnem mestu postavil piko na i. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Alessandro Bastoni je v večnem mestu postavil piko na i. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Inter iz Milana je v soboto v italijanski prestolnici ugnal Romo s 4:2.  Povedli so Milančani, v 17. minuti je zadel Francesco Acerbi. Gianluca Mancini in Stephan El Shaarawy sta v 28. in 44. minuti poskrbela za zasuk, modro-črni pa se niso dali. Najprej je v 49. minuti mrežo tekmeca zatresel Marcus Thuram, Angelino pa je v 56. minuti z avtogolom priigral novo vodstvo Interju. Zmago gostov je potrdil Alessandro Bastoni v 93. minuti. Mladega slovenskega branilca Lovra Goliča tokrat ni bilo v ekipi Rome.

V soboto sta bili še dve tekmi: Lazio je v Cagliariju slavil zmago s 3:1, Sassuolo in Torino pa sta se razšla z 1:1. V petek je zadnjeuvrščena Salernitana doma izgubila proti Empoliju z 1:3, nakar je vodstvo kluba odpustilo trenerja Filippa Inzaghija.

V ponedeljek bo zadnja tekma 24. kola. Drugouvrščeni Juventus bo gostil Udinese, pri katerem igrajo Slovenci Jaka Bijol, Sandi Lovrić in David Pejičić.

Preberite še:

Komentarji: