Novi Messijev šef naj bi bil znan 7. marca

Z novim datumom volitev se strinjajo vsi trije kandidati za predsednika Barcelone.
Fotografija: Nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta je favorit tudi na letošnjih volitvah predsednika kluba. FOTO: Juan Medina/Reuters
Odpri galerijo
Nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta je favorit tudi na letošnjih volitvah predsednika kluba. FOTO: Juan Medina/Reuters

Volitve novega predsednika FC Barcelona bodo 7. marca, je sporočil katalonski nogometni klub. Z novim datumom morda prelomnih volitev predsednika se strinjajo vsi trije preostali kandidati za novo prvo ime športno-politične inštitucije – Joan Laporta, Victor Font in Toni Freixa.

Redne volitve bi morale biti šele marca, toda člani kluba – teh je približno 110.000 – so lani izsilili odstop nepriljubljenega predsednika Josepa Bartomeua, ki se je sprl z igralci in mediji. Novi datum volitev je bil nato predviden za 24. januar, toda vmes je posegel koronavirus.


Novi štadion naj bi odprl prav Messi


Katalonska vlada je namreč poostrila ukrepe v boju s pandemijo koronavirusa, eden od njih je tudi ta, ki prepoveduje vsem prebivalcem odhod iz svojih domovanj oziroma to dovoljuje le v primerih poslovnih, izobraževalnih ali zdravstvenih obveznosti, ki jih ni možno preložiti.

Glas za novo prvo ime močno zadolženega kluba bo možno oddati tudi prek navadne pošte, kar je bila tudi ena od zahtev kandidatov Fonta in Freixe, medtem ko je Laporta sprva zahteval izvedbo za 24. januar, čeprav so številni člani kluba izrazili dvom, ali bi v času pandemije sploh odšli na volišča.

image_alt
Messi del volilne kampanje, po njej bi najprej poklical Čeferina


Ankete najbolje kažejo prav nekdanjemu predsedniku Laporti, ki v svojem programu načrtuje podaljšanje pogodbe z Lionelom Messijem in gradnjo novega štadona ob 125-letnici kluba, ki naj bi ga leta 2024 odprl prav Messi.

Preberite še:

Komentarji: