Oblak v Madridu opravil zdravniški pregled in prvi intervju

Vratar Jan Oblak je pri Atleticu uspešno prestal zdravniški pregled in opravil prvi intervju.

Objavljeno
17. julij 2014 15.08
Posodobljeno
17. julij 2014 15.29
FBL-ESP-POR-SLO-ATLETICOMADRID-FILES
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Slovenski vratar Jan Oblak je danes v Madridu opravil zdravniški pregled pri svojem novem klubu Atleticu, zaenkrat pa še ni znano, kdaj ga bodo uradno predstavili navijačem.

Pri Benfici so za 21-letnega čuvaja mreže prejeli 16 milijonov evrov, s čimer Oblak ni postal le najdražji Slovenec v zgodovini, temveč tudi najdražji vratar v španski ligi.

Jan Oblak, ki je podpisal šestletno pogodbo, je pri novih delodajalcih že opravil prvi intervju (zgoraj): »Zelo sem vesel, da sem postal novi nogometaš Atletica. Komaj čakam, da začnem trenirati. Govoril sem že s Siqueiro (novincem Guilhermom Siqueiro, op. p.), ki mi je o klubu povedal le lepe stvari, dejal je, da je tu odlično. Nisem človek, ki bi sanjal, rad grem iz dneva v dan. Upam, da bomo osvojili veliko lovorik, za to se bom potrudil po najboljših močeh,« je med drugim povedal slovenski vratar.

Škofjeločan bo pri Atleticu stopil v čevlje izvrstnega belgijskega vratarja Thibauta Courtoisa, ki bo v prihodnji sezoni igral za Chelsea.

Španski prvaki so bili zelo dejavni v tem prestopnem roku in so poleg Oblaka pripeljali še 30-letnega vratarja Miguela Moyo iz Getafeja, napadalca Maria Mandžukića (Bayern) in Angela Correo (San Lorenzo) ter branilca Guilhermea Siqueiro (Granada).