Olimpija po remiju v Bakuju pozna naslednji izziv v Evropi

Nogometaši Olimpije so v Azerbajdžanu igrali neodločeno in bodo jeseni igrali v konferenčni ligi, Celjani končali evropsko sezono.
Fotografija: Ljubljančani so v Bakuju zabili en gol in se poslovili od evropske lige z remijem. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Ljubljančani so v Bakuju zabili en gol in se poslovili od evropske lige z remijem. FOTO: Leon Vidic

Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v gosteh igrali neodločeno 1:1 (1:1) proti Qarabagu. Edini gol za Ljubljančane je dosegel Diogo Pinto. Azerbajdžanci so se uvrstili v skupinski del evropske lige, potem ko so prvo tekmo v Ljubljani dobili z 2:0. Slovenski prvak pa bo igral v skupinskem delu konferenčne lige. Žreba skupin bosta v petek v Monaku.

Olimpija se je zavedala velikega zaostanka s prve tekme, a se vseeno ni predala vnaprej, čeprav ni več mogla računati na Svita Sešlarja, ki je prestopil v drugo turško ligo, in kaznovanega branilca Davida Sualeheja. Na kar enakovredni tekmi je tudi slovenski prvak na trenutke pokazal, da je lahko nevaren, za razliko od prve tekme pa je tudi zadel, kar pa je bilo premalo za evropsko ligo.

Ljubljančani so napovedali pogumno predstavo

Ljubljančani so napovedali pogumno predstavo in so te napovedi, sicer s skromnim številom strelov, v prvem polčasu deloma uresničili, čeprav so se po 24 minutah znašli v še višjem zaostanku. Takrat je Aljaž Krefl naredil prekršek nad Leandrom Andradejem, po pregledu posnetkov pa so sodniki pokazali na belo piko. Z nje je bil zanesljiv Tural Bajramov.

V končnici polčasa bi kaj lahko zeleno-beli precej popravili svoje izhodišče. Najprej so v 36. minuti izenačili, potem ko je Krefl odvzel tekmecem žogo blizu njihovega kazenskega prostora, jo oddal do Dioga Pinta, ki je izvrstno zadel z leve strani kazenskega prostora v nasprotni zgornji kot.

Nogometaši Olimpije v dvoboju s Karabahom. FOTO: Leon Vidic
Nogometaši Olimpije v dvoboju s Karabahom. FOTO: Leon Vidic

Kmalu zatem je sodnik znova moral na ogled posnetka, takrat zaradi prekrška domačega nogometaša Kevina Medine v lastnem kazenskem prostoru. Toda sodniki se takrat niso odločili za najstrožjo kazen, tako da sta ekipi šli na odmor z 1:1.

V drugem polčasu so bili uvodoma nekoliko podjetnejši domačini, Abdellah Zoubir v 50. in Andrade v 70. minuti sta bila nekoliko premalo natančna, precej čez gol pa je v 79. minuti meril Mustafa Nukić v ljubljanski ekipi, ki je imela še nekaj (pol)priložnosti, vendar jih ni znala unovčiti, tako da se je z remijem poslovila od evropske lige.

Tudi Celjani v zadnjem dejanju sezone neporaženi

Nogometaši Celja so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo doma igrali neodločeno 1:1 (1:0) z Maccabijem iz Tel Aviva in tako končali letošnje evropsko udejstvovanje. Gol za Celje je tokrat dosegel Aljoša Matko.

Celjani so na povratni tekmi lovili visok zaostanek. FOTO: Sandi Fišer/mediaspeed
Celjani so na povratni tekmi lovili visok zaostanek. FOTO: Sandi Fišer/mediaspeed

Izraelci so se uvrstili v skupinski del konferenčne lige, potem ko so prvo tekmo pred domačimi gledalci dobili s 4:1. Tekmece za skupinski del tekmovanja bodo dobili na petkovem žrebu v Monaku.

Preberite še:

Komentarji: